Halep'e bir destek de Malkara'dan

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına bir yardım eli de Malkara Meslek Yüksekokul öğrencilerinden geldi. Öğrenciler Halep' gönderilmek üzere 110 koli gıda ve ihtiyaç malzemesi topladı.

GÜNDEM 2.01.2017 19:09:00 0
Halep

YARDIMLAR OKUL İDARESİNE TESLİM EDİLDİ

 

Malkara’da eğitim gören yüksekokul öğrencileri Halep’e yardım kampanyası başlattı.  Öğrenciler, ilçe esnafı ve sivil toplum örgütlerini tek tek gezip topladıkları yardım malzemeleri ile harçlıklarından artırdıkları paraları Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere okul idaresine teslim etti.

 

ALLAH HALEP’İN YARDIMCISI OLSUN

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Kredi Yurtlar Kurumu Malkara Yurt Müdürü Osman Öztepe, "Biz de yurt müdürlüğü olarak Halep'e yardım topladık. Öğrencilerimiz ile birlikte esnafımızı ziyaret ettik. Sivil toplum kuruluşlarımızdan destek istedik. Bu çalışmaların sonucunda 110 koli giyim, ayakkabı, makarna, çay, şeker, çocuk bezi, battaniye gibi malzemeler topladık. Bunlara ilave olarak 15 çuval da un desteği verdi vatandaşlarımız. Toplanan bu yardımlar Kızılay TIR'ları ile Halep'te yardım bekleyen soydaşlarımıza gönderilecek. Halep'teki mahsun ve mazlum kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun" dedi.


YÜZLERİ GÜLERSE NE MUTLU

 

Kampanyaya öncülük yapan öğrencilerden Büşra Yazır da "Tüm ülke çapında Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerinin başlattığı kampanyaya bizlerde destek olduk. Halep'te yaşayan soydaşlarımızın yüzlerinde bir gülümsemeye yol açarsak ne mutlu bize" dedi.  Öncülük yapan bir diğer öğrenci Tuğba Özgür ise "Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte bizlerde esnafı dolaştık, STK'lardan yardım aldık. Çok teşekkür ediyoruz. Bu arada anne ve babalarımızın gönderdiği harçlıkları da Halep'e yardım kampanyasına ortak ettik. Harçlıklarımızı da yardım kolilerine ayakkabı, palto, yiyecek olarak dahil ettik. Mutluyuz. İnşallah oradaki insanlarımızın da mutlu olmasına vesile oluruz" diye konuştu.

 

Marmara Haber