Yol göstericimiz akıl ve bilim olmalı

Tekirdağ Tabip Odası, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de yaşanan ve 39 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırı ile ilgili mesaj yayınladı. Tabip Odası mesajında, "Yol

GÜNDEM 2.01.2017 18:59:00 0
Yol göstericimiz akıl ve bilim olmalı

EĞİTİM EN BÜYÜK HAMLEYDİ

 

Tekirdağ Tabip Odası yazılı yayınladığı mesajda, “Gün geçmiyor ki, yeni bir terörist saldırı yaşamayalım bu güzel memlekette. Ülkemizin kuruluşundaki en büyük hamle eğitim üzerineydi. Çünkü bilmek çağdaş yaşam kalitesini yükseltir, çağdaş yaşam kalitesi de insani değerleri yüceltirdi. Ama bu globalist sömürgeciliğin ve üç kuruşluk şan- şöhret sevdalısı yardakçılarının hiç bir zaman işine gelmedi. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşayabilen nadide Kardelen'in üzerine de bu sayede karabasan gibi çökebildiler. Yol göstericimiz akıl ve bilim olsaydı, bu günleri yaşamazdık.” dedi.

 

DAYATMACI ÇÖZÜMSÜZLÜKLER ORTAYA ATILIYOR

 

Hiç bir sistemin kendini imha etmek üzerine kurulu olmadığının belirtildiği mesajda  “Kaldı ki o sistem, bu coğrafyada meydana gelebilecek en güzel mozaiği oluşturmuş ve yaşatıyorken. Bu yüzden, bugün geldiğimiz tablonun bilimsel akıl ile açıklanabilir tek bir yönü kalmamıştır. Dogmatizm üzerine kurulacak sistemin adı ancak kaos olur. Tüm bunlar olurken hala kucaklayıcı değil, dayatmacı çözümsüzlüklerin ortaya atılması; "o bizden korksun" gibi popülist bile olamayan ve kendi yapısını dahi algılayamamış söylemlerle günü geçiştirme çabaları hakikaten içimizi acıtıyor. Yaratılan bataklığın dışında kalmanızın olası bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa? Yeter artık. Kendinize gelin. Bu insanlar, terörist saldırı sonucu ölmek talihsizliğiyle karşılaşan bu değerli canlar, ülkeleri ve evlatları için çalışmaktan öte ne yaptılar? “ ifadeleri yer aldı.

 

TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

 

Tekirdağ Tabip Odası terör saldırısı ile ilgili mesajını “Meydana gelen ve her defasında son olmasını ümit ettiğimiz terörist saldırı nedeniyle, terörü ve çözümsüzlüğü körükleyenleri bir kez daha şiddetle kınıyor; ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizim tek yol göstericimiz: akıl ve bilim” sözleri ile bitirdi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN