Son gün çilesi

İşsizlik maaşının yılın son gününe bırakılması sebebiyle onlarca kişi aynı anda işsizlik maaşını almak için dün PTT Çerkezköy Subesi'ne başvurunca, Osmanlı Camii'nin önüne kada

GÜNDEM 1.01.2016 20:00:00 0
Son gün çilesi

KUYRUK OSMANLI CAMİİ'NE KADAR UZANDI

 

İşsizlik sigortasının bedelinin yılın son gününe bırakılması sebebiyle günün ilk ışıklarıyla birlikte işsizlik maaşını almak isteyen vatandaşlar PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gişe işlem sırası alarak ödeneğini almak zorunda olan işsizlere bir de İŞKUR'un işbaşı eğitim programı  dahilinde çalışanlara ödenen ücret de son güne kalınca iş iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Sabah 7.00'da başlayan kuyruk Osmanlı Camii'nin önüne kadar uzanırken, sıra numarası alanlar içeriye sığamayınca yüzlerce vatandaş soğuk havaya rağmen dışarıda beklemek zorunda kaldı.

 

KİMSE İŞSİZ KALMAK İSTEMEZ

 

Kuyrukta bekleyen bir kişi oluşan uzun sırayı İŞKUR'un 'İşbaşı Eğitim Programı' dahilinde çalışanlara ödenen ücretin de son yılın son günü olan 31 Aralık'a aksamasına bağladı. Bir vatandaş ise "Evde çoluk çocuk bizden aş bekliyor. Dün geldiğimizde işsizlik maaşımızı Cumartesi günü alacağımızı söylediler. İŞKUR bünyesinde çalışanların maaşları da hafta sonuna aksayınca uzun kuyrukların oluşması kaçınılmaz oldu. Kimse işsiz kalmak istemez. Burada yaşadığımız rezaletin daniskası. İstihdam edilmek istiyoruz" dedi.

 

SON 4 AYIN YÜZDE 40'I ALINIYOR

 

Öte yandan en düşük işsizlik maaşı 659 TL iken, en yüksek işsizlik maaşı ise bin 318 TL. Ödemeler yatırılan işsizlik sigortası primlerine göre 6,8 ve ya 10 ay gibi sürelerle sınırlı kalıyor. Ayrıca işsizlik maaşı, sigortalı bir çalışanın son dört ayda aldığı brüt maaşın ortalamasının yüzde 40'ı alınarak hesaplanıyor.

 

Haber / Celal KARAKURT