Trakya kara teslim

Meteroloji uzmanlarının günlerdir haberini verdiği ve yaşanacak olumsuz durumlara karşı uyardığı kar yağışı dün sabah saatleri itibariyle Trakya'nın kapısını çaldı. Çerkezköyâ??

GÜNDEM 29.12.2016 19:46:00 0
Trakya kara teslim

EĞİTİM UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

 

Çorlu’da sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçede hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü, araçlar beyaza bürünen yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları ve belediye ekipleri tuzlama ile kar küreme çalışmalarına başladı. Çorlu Havalimanı'nda yapılması planlanan 19 okulun eğitim uçuşları da hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri kar  yağışının gün boyunca devam edeceğini belirtti.

 

FIRTINA İKİ GÜN DAHA SÜRECEK

 

Gece geç saatlerde etkisini gösteren ve hızı saatte 90 kilometreye kadar ulaşan poyraz nedeniyle Marmara Denizi’nde seyir halindeki yerli ve yabancı 31 şilep ve tanker Tekirdağ ve Şarköy açıklarına demirledi. Poyraz nedeniyle denize açılamayan büyük ve küçük balıkçı tekneleri de Tekirdağ ve Şarköy’ün Mürefte ve Hoşköy mahallelerindeki balıkçı barınaklarına bağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan meteoroloji uzmanları Marmara Denizi’ndeki fırtınanın iki gün daha süreceğini ve denize açılacakların tedbirli olması gerektiğini belirtti.

 

20 KÖY YOLU KAPANDI

 

Kırklareli’nde ise yoğun kar yağışı 20 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Gece saatlerinde şiddetini artıran kar, Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı’nda 10, Kofçaz’da 15, Demirköy’de ise 15 santimetreye ulaştı. Yetkililer konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Kırklareli  merkezde 6, Demirköy’de 12, Kofçaz’da 2 köy yolunun kapalı olduğunu, ekiplerin güçlükle de olsa çalışmaları  sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca yoğun kar yağışı sebebiyle Demirköy’de eğitime bir gün ara verildi.

 

EDİRNE VALİLİĞİ UYARDI

 

Edirne’de etkili olan kar yağışı sonrasında, Valilik, zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilere zirai don uyarısında bulundu. Edirne Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji 1.Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan meteorolojik uyarılara göre; Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara Bölgesi genelinde, bugün 29 Aralık 2016 gece saatlerinden 02 Ocak 2017 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ