Çiftçi eğitimleri devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü "Süt Sığırcılığında Kızgınlık ve Döl Verimi" konu

GÜNDEM 29.12.2016 19:45:00 0
Çiftçi eğitimleri devam ediyor

MERALARIN İYİ KULLANILMASI GEREKİYOR

 

Geçtiğimiz gün Malkara’da ise ‘Süt Sığırlarında Kızgınlık’ konulu eğitimi takiben Hayvan Besleme konusundaki eğitim tamamlandı. Açılış konuşmasında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan "Neyin nasıl yapıldığının bilinmesine rağmen tarım sektöründe bazı hizmetlerin aksadığı biliniyor. Üretilen sütün daha yüksek fiyatta satılması gerektiği ancak bunun gerçekleşmediği, köylümüzün-çiftçimizin kendi ürettiği ürünün fiyatını koyamadığının bir gerçek olduğu görülmektedir. Kar edilebilmesi için maliyetlerin düşürülmesi, yem üzerinde detaylı çalışmalar yapılması gerektiği ve elimizdeki imkanların özellikle meraların iyi kullanılması gerekiyor" dedi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Levent  Özdüven tarafından verilen eğitimde buzağı besleme, hayvan sağlığı ve beslemede dikkat edilecek hususlar konulu sunum yapıldı. Bir sonraki ‘Hayvan Besleme’ konulu eğitim program 4 Ocak 2016 tarihinde Çorlu Sanayi ve Ticaret Odasında gerçekleşecek. 

 

Marmara Haber