Yeşilçam'ın efsaneleri Çerkezköylülerle buluştu

Çerkezköy Kent Konseyi'nin 'Hababam Sınıfı halk ile buluşuyor' etkinliği kapsamında efsane filmin 'Hayta İsmail'i Ahmet Arıman ile 'Bacaksız'ı Tuncay Akça ve diğer oyunlarının kat?

GÜNDEM 28.12.2016 19:44:00 0
Yeşilçam

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Habab Sınıfı filmi oyuncularının Çerkezköy’deki ilk durağı Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu oldu. Burada öğrencilerle söyleşi yapan usta oyuncular daha sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Topdal Plastik Fabrikası’nı ziyaret ederek işçilerle birlikte öğle yemeği yiyip sohbet etti. Habab Sınıfı oyuncularının sonraki durağı ise Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu oldu. Burada öğrencilere seminer veren Hababam Sınıfı filminin oyuncularından Teoman Ayık,Ahmet Arıman,Tuncay Akça,Ercan Gezmiş,Mehmet Çatay, Fazıl Ender Uzun, Eyüp Gücmen ve Baki Avcı okul girişinde Okul Müdürü Önder Ayaz tarafından karşılandı. Efsanevi filmin oyuncularına seminer öncesinde çiçek takdim edilirken, okula ismi verilen Şehit Dinçer Ersoy'un ailesi de oyuncu kafilesini karşılayanlar arasındaki yerini aldı.

 

SORULARI YANITLADILAR

 

Minik öğrencileri ve öğretmenleri tek tek selamlayan oyuncu kafilesi ardından okulun çok amaçlı salonuna doğru yöneldiği esnada yüzlerce öğrenci hep bir ağızdan 'hababam' tezahüratı yapınca oyuncular duygu dolu anlar yaşadı. Soru cevap şeklinde devam eden söyleşide minik öğrenciler oyunculara filmin çekim esnasında yaşanan komik anıları ve en keyif aldığı sahnelerin hangileri olduğu yönünde sorular yöneltti. Minik öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan oyuncular salonda kahkaha tufanı yarattı.

 

AKAY'I ZİYARET ETTİLER

 

Kent Konseyi'nin organize ettiği 'Hababam Sınıfı halkla buluşuyor' etkinliği kapsamında Çerkezköy'de bulunan oyuncuların bir sonraki durağı ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay oldu. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nde efsane filmin oyuncularını ağırlayan Başkan Akay, oyuncular ile koyu bir sohbete daldı.

 

ROLDEN  DAHA ÇOK İÇ İÇEYİZ

 

Sosyal yaşantısına devam eden usta oyuncuların, televizyon ve tiyatro kariyerlerinin yanı sıra emeklilik hayatı yaşadıklarını ifade eden usta oyuncu Ercan Gezmiş, kafileden aralarında pilottan, müzisyene, iş adamından belediyede görevlisine varana kadar çeşitli meslek gruplarıyla ilgilendiklerini ifade etti. Çeşitli etkinlik ve söyleşilere davet edildiklerini ifade eden Gezmiş, "60 yaşımızdan sonra ergenliğimizi yaşıyoruz. Rolden daha çok iç içeyiz. Nerede bize ihtiyaç varsa Hababam Sınıfı orada" dedi.

 

HABABAM SINIFI TÜRKİYE'NİN AYNASI NİTELİĞİNDE

 

Başkan Akay da Hababam Sınıfı filminin Türkiye'nin bir aynası niteliğini taşıdığını ifade ederek, "Belki de filmde en önemli şey izleyicilerin filmde kendilerine ait bir şeyler bulması olabilir. Bundan bir 20 yıl önce seyrediyordum, herhalde bir 20 yıl sonra bile tekrar seyredeceğim" dedi. Usta oyuncu Ercan Gezmiş ise filmin dünya klasikleri arasındaki yerini almasındaki en önemli etkenlerden birinin de tiplemelerin çok doğru yapılması ve merhum yönetmen Ertem Eğilmez olduğunu ifade etti.

 

MEHMET ALİ ERBİL'İN FİLMLERİ EN KÖTÜ FİLMLER LİSTESİNDE

 

'Hababam Sınıfı' filminin 4.ve 5. serilerinde istenen başarının yakalanamadığını ve amatör ruhtan uzak sadece maddi kaygılar güdülerek çekildiğini kaydeden Gezmiş, "3. serinin sonlarında Ertem Eğilmez rahatsızlanınca filmi Kartal Tibet'e devretti, sonra filme kızlar girdi ve çekirdek kadro eriyip gitti. Ardından Mehmet Ali Erbil'in yer aldığı filmler ise dünyanın en kötü 100 filmi arasında yer aldı. O dönem onlar paraları götürürken, bizler sadece ufak meblağlar kazanabildik" dedi.

 

YASALAR ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYOR

 

Çerkezköy'ün kültürel faaliyet açısından eksik bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Akay, "İlçemizde kültürel faaliyet açısından eksiklik yaşansa da bir diğer eksiklik de fiziksel alanın olmaması. Yakın zamanda kültür merkezimizin inşaatına başlanacak ve ilçemiz kültürel bakımdan donanımlı hale gelecek. Büyükşehir ve OSB yasaları elimizi kolumuzu bağlıyor. Çerkezköy'ün iş gücünü kullanan, havasını kirleten, suyunu kullanan 400 fabrikanın 350'sinin ofisi İstanbul'da bulunuyor. Haliyle vergi bakımından Çerkezköy'den giden para geri dönmüyor; İstanbul Büyükşehir Belediyesi parayı alıyor. Burada bir adaletsizlik var. OSB'ler bağımsız hale geldi bu bakımdan fabrikaların ilçemize pek bir katkısı yok" dedi. Sohbetin ardından Başkan Akay'ı ziyaretinin ardından Pera Pastanesi'ne giderek yemek yedi. Yemeğin ardından saat 19.00'da oyuncu kafilesi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda Çerkezköy Kent Konseyi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında vatandaşlarla buluştu. 

 

Haber / Celal KARAKURT