Müezzinoğlu Tekirdağ'da anayasa hakkında konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün Edirne'de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, akşam da Tekirdağ'daki bir restoranda düzenlenen yemekte Tekirdağ kamu kurum ve kurul

GÜNDEM 27.12.2016 20:16:00 0
Müezzinoğlu Tekirdağ

3 MİLYON SURİYELİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

 

Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’da katıldığı yemek programında Türkiye’de kalan Suriyeliler hakkında açıklama yaparak, "Ben her zaman şu cümleyi söyledim. Bu büyük millet, bağrını yalnız bana değil, Balkanlar'dan gelen milyonlarca coğrafya insanına gönlünü ve bağrını açmış büyük bir millet. Yalnız Balkanlar’a değil, ister Kafkasya'ya, ister Orta Doğu'ya her tarafa gönlünü de bağrını da açmış büyük bir millet. İşte şimdi Suriye'den yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. ve yine buradaki arkadaşlarım için söylüyorum, benim sağlık bakanı olduğum dönemde yaklaşık 5-6 ay öncesi rakamlarda 155 bin Suriyeli anne bizim hastanelerimizde doğum yapmıştı. 155 bin Suriyeli çocuk, bizim ay yıldızlı bayrağımızın altında doğdu ve bu ülkede nefes aldı. Bu ülke büyük bir ülke, bu millet büyük bir millet. Gönlü zengin olan, geniş olan bir millet." dedi.
 

TÜRKİYE’DEKİ TEMEL SORUNLARDAN BİRİ ÇÖZÜLECEK

 

Bakan Mehmet Müezzinoğlu yapılması planlanan Anayasa değişikliği hakkında da konuşarak, “Anayasa değişikliği ile Türkiye’deki temel sorunlardan biri çözülecek. Bu anlamda da Milliyetçi Hareket Partisi, başta genel başkanı olmak üzere, parti yöneticilerine ve meclis grubuna da teşekkür ediyorum. Gerçekten milletin temel sorunlarından birini millete götürülmesine aracılık ediyor, yardımcı oluyor. Esasında demokrasinin çok sıradan, çok normal bir örneğini gösteriyor. Yani madem ki burada bir sorun var, bunu millete götürelim” dedi.

 

MİLLETTEN KORKMAYIN

 

Anayasa değişikliği konusunda CHP'nin duruşunu eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Ne yazık ki burada anlamakta zorlandığım bir Cumhuriyet Halk Partisi duruşu var. Her zaman olduğu gibi yine milletten korkuyor, milletten kaçıyor ve milleti korkutuyor. Ey CHP, bu millet korkmaz, korkmayan bir millet olduğunu 15 Temmuz akşamı görmeniz lazım. Ne olur siz de bu milletten korkmayın. Cumhuriyetimizin kurucusu diyorsunuz, partimizin kurucusu diyorsunuz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatında korku diye bir şey yoktur. Hele hele milletinden hiçbir zaman korkmamıştır. Milletine yaslanarak o istiklal mücadelesini vermiştir. ve o nedenle 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' demiştir. Ama işte bir anayasa değişikliğinin millete gitmesinin önünde şimdi komisyonlarda da dünya kadar atraksiyon yapıyor, dünya kadar bu milletin değerleriyle örtüşmeyen örnekleri sergiliyor." İfadelerini kullandı.

 

İNŞALLAH MİLLETİN HUZURUNA GELECEK

 

Müezzinoğlu, ayrıca Anayasa değişiklik teklifinin bir taslak olduğunu, artılarının ve eksilerinin tartışılarak komisyonda bir düzenleme yapılacağını belirtti ve “İnanıyorum ki bu millete yakışan şekilde Anayasa taslağının komisyonda değerlendirmesini yapacak ve inşallah yine Meclis’te gerekli değerlendirmelerden sonra da milletimizin huzuruna gelecektir. Bu milletin anayasasına, bu milletin değerleriyle örtüşmeyen herhangi bir madde orada kolay kolay yer almaz diye düşünüyorum." diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ