Erol Buz ateş püskürdü

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, geçtiğimiz hafta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda kendisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ä

GÜNDEM 27.12.2016 20:12:00 0
Erol Buz ateş püskürdü

EĞİTİMİN NİTELİĞİNE OLAN İNANCI KÖRELTİYOR

 

Tahsin Nalbant’ın kendisini kamuoyuna “Başbakan'ın akrabası” olarak tanıttığını öne süren Erol Buz, “Kendisi beş defa Hac'ca gittiğini, ilahiyat mezunu olduğunu, hoca olduğunu söylemiş. Öncelikle Devlet memurunun ilgili makamlardan izin almadan basın toplantısı düzenleme yetkisi olmadığını belirtmek isterim. Kendisi bu toplantıda şahsımla ilgili olarak söylem ve ithamlarda bulundu. Hac'ca gitmekle, ilahiyat okumakla kendini toplumun inanç değerlerinden beslemeye çalışan Nalbant, eğitimin niteliğine olan inancı da köreltmektedir” dedi. Tahsin Nalbant’ın söylediklerini ciddiye almadığını kaydeden Buz, “Ancak 22 yıldır Kapaklı' da ikamet eden bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamayı gerekli gördüm” dedi.

 

DEVLET İHALESİ KİŞİ TARAFINDAN VERİLMEZ

 

Bu güne kadar devlet ihalesiyle iş yapmadığına dikkat çeken Erol Buz, “Tahsin Nalbant, oğlu için şahsımdan burs talep etmiş ve hesap numarasını vermiştir. Sonra da toplantıda çıkıp ‘İhaleyi verseydim böyle olur muydu?’ demiş. Devlet ihalesi, makamı ne olursa olsun kişi tarafından verilmez. Devlet ihalesini komisyon marifetiyle eşit şartlarda yapılan uygulama sonucunda hak eden alır. Bu şahıs Kapaklı'da ‘İhale Ticareti’ yapmak suretiyle kimlerden ne şekilde çıkar sağlamışsa araştırılması gerekmektedir. Devlet memurunun asli görevi millete hizmet üretmek olmalıdır. İki yıldır eğitim camiasında Kapaklı'da her türlü usulsüzlükler yaşanırken bu usulsüzlükleri yapanlar konjoktüre uygun propaganda makinesinin ardına sığınıp her seferinde zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkıyor” dedi. Buz, konuyla ilgili yetkili kurumlara da gerekli şikayetleri yapacağını sözlerine ekledi.

 

Haber / Celal KARAKURT