Öğe, Mehmet Akif'i andı

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, şair Mehmet Akif'in 80'inci yılında bir mesaj yayınladı Öğe mesajında, "İstiklal Şairi Mehmet Akif'in, eserleri, şiirleri, destan

GÜNDEM 27.12.2016 20:05:00 0
Öğe, Mehmet Akif

BİR MİLLETİN ŞAHLANIŞININ DESTANIDIR

 

Başkan Abdullah Öğe yazılı yaptığı açıklamasında, “Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı’yla, eserleriyle ve vaazlarıyla, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Savaşlardan, işgaller ve göçlerden yorgun düşen milletin yeniden şahlanması ve tarih sahnesine yeniden çıkması için istiklal meşalesini tutuşturmuş müstesna bir şahsiyet, kudretli bir şair ve kurucu bir mütefekkir idi.” dedi.

 

ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

 

Mehmet Akif’in zafere giden yolun cesaret ve inanç gerektirdiğini sesini duyurduğu herkese anlattığını belirten Abdullah Öğe, “Mehmet Akif, büyük bir istilaya maruz kalan İslam dünyasının kurtuluş yolunun Anadolu'nun kurtuluşundan geçtiğine inanan büyük bir mütefekkir olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış bir dava adamı idi. Eserleri, merhum Akif’in yaşadığı dönemde olduğu gibi bugün de kıymeti son derece yüksek bir şair olarak genç nesiller için örnek şahsiyet olmaya devam etmektedir. Adı ve eserleri milletimiz var oldukça hep yaşatılacaktır.” diye konuştu.

 

MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

 

Öğe açıklamasını, “Bu düşüncelerle, örnek ve önder şahsiyetimiz merhum Mehmet Akif’i vefatının 80'inci yılında tekrar minnet ve şükran ile anıyor, Yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.” sözleri ile bitirdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ