Müezzinoğlu Edirne'yi ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret için dün Edirne'ye geldi. 

GÜNDEM 26.12.2016 20:50:00 0
Müezzinoğlu Edirne

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde öğrencileriyle de bir araya gelen Müezzinoğlu, “, "Anne - baba, çocuk 'benim istediğim' gibi, öğretmen öğrenci 'benim istediğim' gibi, devlette vatandaşlarım 'benim istediğim gibi olsun' diyor. Çocukların o kalıpların içinde farklı üretkenliklerini, akıl terlerini ve farklı zenginliklerini sunabilecekleri alanın önünü kesmiş oluyoruz.'' dedi.

 

KARAAĞAÇ KÖPRÜSÜNÜ İNCELEDİ

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün Edirne’yi ziyaret etti. İlk olarak, Karaağaç Köprüsü'nde incelemede bulundu. Yapımı tamamlanan köprünün yakın zamanda hizmete gireceği müjdesini veren Bakan Müezzinoğlu, köprünün açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştireceğini söyledi.

 

AHİLİK ESNAF FONU KURULACAK

 

Karaağaç Köprüsü’ndeki incelemelerin ardından Bakan kentteki bir restoranda düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Toplantısına katılan Bakan,  burada iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada, yakın zamanda Ahilik Esnaf Fonu kuracaklarını belirten Mehmet Müezzinoğlu, “Bir Ahilik Esnaf Fonu kuruyoruz. Zora düşen iş yerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafımız ve Bağ-Kur'lumuz, esnafımızla ilgili onların da aynı işsizlik fonu olduğu gibi bir esnaf fonu olacak. Adını da Ahilik Fonu olarak değerlendiriyoruz. Henüz daha kamuoyu ile paylaşmadık. Yarın Bakanlar Kurulunda sunumunu yapacağız. İnşallah 2017'nin ilk esnafla ilgili düzenlerden biri de bu olmuş olacak" dedi.

 

İŞ BULMA ENDİŞESİ SONA ERECEK

 

Bakan Müezzinoğlu’nun bir sonraki durağı Trakya Üniversitesi oldu. Burada Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde bulunan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, merkezin açılmasıyla gençlerin üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulma endişesinin sona ereceğini söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ