Orhan Dündar: Bu olay ilk değil

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, geçtiğimiz günlerde Rize Belediyesi'nde kaldırılan ve sosyal medyada tepkilere neden olan Atatürk Heykeli hakkında açı

GÜNDEM 26.12.2016 20:42:00 0
Orhan Dündar: Bu olay ilk değil

İNSAN AKLININ ALMAYACAĞI BİR EYLEM

 

ADD Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Milli birliğe, ulusal bütünlüğe, tarih bilincine, vefa duygusuna bundan daha büyük zarar verilemezdi. Böylece 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının ardından iktidar tarafından dillendirilen birlik ruhunun ‘sözde’liğini, Rize belediye başkanı ispatlamıştır. Rize Belediyesi’nin bu eylemi insan aklının almayacağı bir eylemdir. Adeta Türk ulusunun Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirdiği kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden rövanş alınmak istenmektedir. Kaldı ki bu olay, Rize’de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan ilk olay değildir. Daha önce de Valilik bahçesindeki Atatürk ve Gençlik anıtı, Rize Devlet hastanesine otopark yapımı gerekçesiyle kaldırılmış, inşaat yıllar önce bittiği halde anıt yerine konulmamıştır” dedi.

 

ULUSUMUZ ATATÜRK’E SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAK

 

Atatürk’ün gerçekleştirdiği Türk devriminin, 21.yüzyılda bizi hem yurtta hem de dünyada barışa götürecek en gerçekçi proje olarak insanlığın gündeminde olduğunu belirten Orhan Dündar açıklamasını “Öncelikle, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren etnik ve dini cemaat temelli çatışmaları da sonlandıracak anahtar bu projedir. Hem Türkiye’de hem dünyada yolunu bulmakta zorluk çekenler için Atatürk ve Atatürkçü düşüncenin ışığı önümüzde kutup yıldızı gibi takip edilmeyi beklemektedir. Onun ışığını görmemekte ısrar edenler artık gözlerini açıp gerçekleri görmelidirler. Ulusumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman sahip çıktı ve sonsuza kadar da sahip çıkacaktır. Atatürk’ün sevgisini kalbimizden, düşüncelerini aklımızdan silmeye gücünüz yetmeyecektir” diyerek bitirdi.

 

Marmara Haber