Kim ne yapmaya çalışıyor

Geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden Çerkezköy'de bir bayanın pkk bombacısı olarak lanse edilmesinin ardından emniyet güçleri yalanlamadıkları olayı araştırırken, dün de terör örgüt

GÜNDEM 25.12.2016 20:10:00 0
Kim ne yapmaya çalışıyor

Kimin hangi bilgiye dayanarak yayınladığı belli olmayan mesaj bir çok vatandaşın sosyal medya hesabına gün içinde gönderilirken, mesajda ise “Çerkezköy Amirliğinden duyurulur. 25.12.2016 Pazar günü tüm herse kalabalık yerlerden uzaklaşsın 2 tane canlı bomba tespit edilmiştir. Büyük ihtimal patlatılacaktır. En kalabalık yerlerde Belediye, Pazar yeri, kalabalık olan her yerden kaçının nefsi müdafaa edilmeyin, herkese duyurun ve paylaşın. Not: Kalabalıktan uzak durun. Yer olarak LC Wakiki, Defacto, Kipa, Pazar yeri, belediye, anfi tiyatro, kahvehane önleri. Lütfen herkes uzak dursun.Polis Amirliğinden duyurulur!!! Herkese iletin söyleyin. SAYGILARIMLA!!! “ ifadeleri  yer aldı.

 

ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR

 

Ülkemizin içerde ve dışarıda verdiği terör mücadelesinin verildiği bugünlerde Çerkezköy’de bu ve benzeri söylemleri sosyal medya hesapları üzerinden dile getirenlerin bilgilerini neye dayandırdığı ise netlik kazanmazken, pkk terörü yandaşları tarafından bilinçli olarak gündem yaratmak ve gündemde kalmak adına yayıldığı ihtimali üzerinde de duran emniyet yetkileri konuyla ilgili kaynağı belli olmayan bu söylentiyi yayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

 

 Haber / Şaban KARDEŞ