FETÖ şüphelisi çift yakalandı

Keşan'da yasa dışı yoldan Yunanistan'a kaçma girişimindeki FETÖ şüphelisi akademisyen çift ile göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. GöÃ

GÜNDEM 23.12.2016 20:06:00 0
FETÖ şüphelisi çift yakalandı

KAÇMAK İÇİN 15 BİN AVRO ÖDEMİŞ

 

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir ihbar sonucu İstanbul'dan yola çıkan 61 TC 117 plaklı otomobili takibe aldı. Öğrenilen bilgiye göre Yenimuhacir beldesinde durdurulan otomobilde sürücü Mustafa D (44) ile FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Gazi Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen çift 44 yaşındaki Muhammet U ile eşi 38 yaşındaki Esma U ve yaşları 4 ile 7 arasında değişen 3 çocuk yakalandı. Şüpheliler gözaltına alınırken çocuklar ise yakınlarına teslim edildi. M.U'nun sorgusunda sürücü M.D'ye yurt dışına kaçırma karşılığı yaklaşık 15 bin avro ödediğini itiraf ettiği öğrenildi.
 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

 

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan Adliyesi'ne sevk edilen Doç. Dr. Muhammet U., eşi Doç. Dr. Esma U. ve organizatörlük yaptığı öne sürülen Mustafa D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

 

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞ

 

Diğer yandan sürücü M.D'nin, önceki gün jandarma tarafından yakalanınca Meriç Nehri'ne atlayarak kaybolan FETÖ şüphelisi Mustafa Z'nin de aralarında olduğu grubu Meriç ilçesine getiren şüphelilerden olduğu belirlendi.

 

Marmara Haber