Jandarmadan kaçtı, Meriç Nehri'ne atladı

Edirne Meriç'te, hakkında FETÖ'ye üye olmak iddiasıyla yakalama kararı bulunan Mustafa Z. Yunanistan'a kaçmaya çalışırken jandarma ile kovalamaca yaşadı. Mustafa Z. Otomobilden inerek Meriç N

GÜNDEM 21.12.2016 18:54:00 0
Jandarmadan kaçtı, Meriç Nehri

MERİÇ NEHRİ’NE ATLADI

 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Yunanistan sınırına yakın Umurca köyü yakınlarında devriye görevi sırasında, Fevzi K. yönetimindeki 22 UN 913 plakalı otomobile 1. derece askeri yasak bölgede ‘Dur’ ihtarında bulundu.  İhtara uymayan sürücü ile jandarma ekipleri arasında yaşanan kovalamacanın ardından otomobil, nehir kenarında durduruldu. Bu sırada, İzmir 'deki Sulh Ceza Hakimliğince, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan, HAVELSAN 'dan daha önce ihraç edilen mühendis Mustafa Z, araçtan inerek Meriç Nehri'ne atladı. Mustafa Z, bir süre sonra gözden kayboldu. AFAD ekipleri, arama çalışmalarına rağmen Mustafa Z'yi bulamadı.


EŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Göçmen kaçakçısı olduğu öne sürülen otomobil sürücü Fevzi K. ile nehre atlayan şüphelinin KHK ile kapatılan FETÖ'ye ait eğitim kurumunda sosyoloji öğretmeni olarak görev yaptığı belirtilen eşi Esra Z. ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevliyken ihraç edilen uzman Mesut Y, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Esra Z. ve Mesut Y. hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu öğrenildi. Esra Z, 1,5 ve 3 yaşındaki çocukları ile diğer şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Meriç Jandarma  Komutanlığı’na götürüldü.

 

Marmara Haber