Kırklareli'nde Atatürk coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 86. yıl dönümüm kentte törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Halk Eğitim Merkezi'ndeki program il

GÜNDEM 21.12.2016 18:52:00 0
Kırklareli

ANITA ÇELENK SUNULDU

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 86. yılı dolayısıyla gerçekleşen törende ilk olarak Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Esengül Civelek ve beraberindeki heyet kortej eşliğinde Halk Eğitim Merkezi’ne yürüyüşe geçti.

 

KIRKLARELİ’NDE İDEALLERİ GÖREV EDİNMİŞ İNSANLAR YAŞIYOR

 

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider Halk Eğitim Merkezi’ndeki törende bir konuşma gerçekleştirdi. , Mustafa Kemal Atatürk 'ün 20 Aralık 1930 yılında memleketin sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla Kırklareli'ne geldiğini söyleyen Mehmet Gider, “86 yıldır büyük bir coşkuyla Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin yıl dönümünü kutluyoruz. Kırklareli 86 yıl önce tarihinin en kalabalık, en coşkulu gününü yaşadı. Bizler Mustafa Kemal Atatürk ün ilke ve devrimlerinin vücut bulmuş haliyiz. Ne düşüncemizden, ne yüreğimizden sıyrılır bu sevgi. Kırklareli 'de çağdaş medeniyetler seviyesini kendisine hedef edinmiş, Atatürk 'ün ideallerini görev kabul etmiş insanlar yaşıyor. 86 yıl önce Kırklareli'nde ağırladığımız büyük misafirin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletine olan bağlılığımızla, aşkımızla ve Kırklarelili duruşumuzla selamlıyorum." dedi.

 

VALİ’YE TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ

 

Araştırmacı yazar Nazif Karaçam’ın Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişi hakkında sunum yaptığı törende Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi’nden iki öğrenci de Vali Esengül Civelek’e Türk Bayrağı takdim etti.


Marmara Haber