Kani Beko işçilerle buluştu

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko, Çerkezköy'ü ziyaretinde,  Belediye'nin teknik hizmetlerinde çalışan DİSK'e bağlı işçilerle de buluş

GÜNDEM 20.12.2016 21:03:00 0
Kani Beko işçilerle buluştu

AYNI REÇETE İLE SORUN ÇÖZÜLMÜYOR

 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko, DİSK’e bağlı işçilerle gerçekleştirdiği buluşmada, “Katilleri ve katliamları lanetlemeliyiz. Öte yandan katliamları ve katilleri lanetlerken yıllardır bu ülkeyi tek başına yönetenlere de sorumluluklarını hatırlatmalıyız. Türkiye 7 Haziran 2015 seçimlerinden itibaren şiddet sarmalına girdi. Şiddetin, ölümlerin durması için çare tek parti iktidarı denildi. Tek parti iktidarı kurulmazsa ‘kaos’ geleceği söylendi. 1 Kasım’da tek parti hükümeti kuruldu. Peki, akan kan durdu mu, katliamlar bitti mi, terör son buldu mu? Hayır. Aksine tırmandı. Demek ki sizin reçeteniz hastalığı tedavi etmiyor. Şimdi de ‘Başkanlık gelirse kan duracak’ deniyor. Aynı reçetede ısrar ederek sorunun çözülmediğini görmek zorundayız “ dedi.

 

GÖZ RENKLERİMİZ AYRI AMA GÖZYAŞLARIMIZ AYNI

 

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana süren OHAL hakkında da konuşan Beko, “Olağanüstü hal ile terör bitti mi, arttı mı? Gazeteciler hapiste, milletvekilleri hapiste, belediye başkanları hapiste, akademisyenler işsiz, öğretmenler işsiz ama büyük kentlerin göbeğinde yüzlerce kilo bomba yüklü araçlar patlamaya devam ediyor. Demek ki burada teşhisiniz de reçeteniz de yanlış. Bugün bu soruları sormak bir yurttaşlık görevi olduğu kadar, ölen insanlarımıza karşı bir insanlık görevidir. İçeride ve dışarıda savaşı çatışmayı tercih eden politikaları, bu ülkenin kurucu ilkelerinden olan ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinin neden terk edildiğini sorgulamak zorundayız. Korkmadan sormalı, korkmadan konuşmalıyız. Terörden de baskıdan da OHAL’den de korkmayalım! Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, barış içinde yaşamak istiyorsak korkmadan, yılmadan omuz omuza vermeliyiz. Bu güzelim topraklarda inadına birlikte yaşamak, birlikte yaşatmak için mücadelemizi sürdürmeliyiz. Göz renklerimiz ayrı olsa da gözyaşlarımızın aynı olduğunu unutmamalıyız.” İfadelerini kullandı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN