2017'de sıkıntı yaşamayın

Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede eğitim öğretim veren okullardaki sertifika almayan kantin sorumluları ve kantin çalışanlarına yönelik eğitim seminer

GÜNDEM 20.12.2016 21:02:00 0
2017

2016’NIN SON EĞİTİMİ

 

Dün Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda saat 13.30’da başlayan eğitim seminerine Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak ve Veteriner Hekim Melike Coşkun Kömür konuşmacı olarak katıldı. Son çıkan yönetmeliğe göre hijyen eğitimi almayan kantincilerin, 2017 yılında kantin işletemeyeceklerini söyleyen Gıda Mühendisi Ferya Arslan Çolak, “Bu nedenle son kez kantincilerimiz için bu eğitimi vermeye karar verdik. Kantincilerimizin 2017 yılında sıkıntı yaşamalarını istemedik. Sizlerle birlikte bugüne kadarki eğitimlerimize katılan kantincilerin sayısı 80’i geçti” dedi.

 

3 BİN 95 TL CEZASI VAR

 

5 Şubat 2013 tarihinde sadece okullarla ilgili özel bir hijyen yönetmeliği çıkarıldığını kaydeden Ferya Arslan Çolak, “Kapaklı’da hijyen konusuna çok dikkat eden kantinlerimiz var. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah tüm okul kantinlerimiz aynı hassasiyeti göstereceklerdir. Bugüne kadar Kapaklı’da bin 100 işletmede gıda denetimi yaptık. Kapaklı’da gıda denetimine ciddi bir önem gösteriliyor” dedi. Kantinlerde izlenebilirlik konusunun önemine dikkat çeken Çolak, “Kantinlerde kullanılan tüm ürünlerin irsaliyeleri olmalıdır. İzlenebilirlik bizim için çok önemlidir. Bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeyen kantinlerimize 3 bin 95 TL ceza kesilecektir” ifadelerini kullandı.    

 

HİJYEN İLE TEMİZLİK AYNI ŞEY DEĞİLDİR

 

Gıda hijyeni konusunda katılımcılara bilgi veren Ferya Arslan Çolak, “Hijyen ile temizlik farklı konulardır. Benim hemen her eğitim seminerinde söylediğim bir söz var. Eldivenleri elleriniz kirlenmesin diye kullanmayın. Gıda ürünleri kirlenmesin diye eldiven kullanın. Kullandığınız eldivenlerin temizliğine ve saklama koşullarına dikkat edin. Hijyen geniş kapsamlı bir konudur. Temizliği, dopalamayı ve düzeni kapsar” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ