Rus Büyükelçisi Karlov'a silahlı suikast

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara'da silahlı saldırıya uğradı. Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik yapılan saldırıda vucuduna aldığı kurşunlarla yaşamını

GÜNDEM 19.12.2016 19:07:00 0
Rus Büyükelçisi Karlov

Saldırı Ankara Çankaya'da bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından sırtından silahla vuruldu.

Andrey Karlov olay yerinde yaşamını yitirdiği Saldırıda 3 kişininde yaralandığı bunların durumunun hafif olduğu kaydedilirken Büyükelçiyi vuran saldırgan ardından havaya ateş ederek salonu boşalttırdı. Siyah takım elbiseli  22 yaşlarındaki saldırgan  M.A 'Ya Allah bismillah,diyerek tekbir getirdikten sonra bu yaptıklarınıza izin vermeyeceğiz,Halebi unutmayın,Suriyeyi unutmayın,bu zulümde payı olan kim varsa er geç hesap verecek dedikten sonra bazı arapca cümlelerde sarf etti.'

 Saldırğan silahını ateşledikten sonra buradan ölmeden çıkmayacağım" dediği öne sürüldü. Olayın duyulmasının ardından Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin önüne çok sayıda polis ekibi sevk edilirken olay yerine gelen özel hareket polis saldırganı yakalamak için operasyon düzenledi. İçeriden silah sesleri yükseldiği sırada saldırgan etkisiz hale getirilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine gelerek bir taraftan saldırıya yönelik yetkililerden bilgi aldı.Saldırganın yakalanmasına yönelip özel hareket polislerinin düzenlediği operasyonda binanın çevresini çeviren Özel Harekat polisleri binaya girişinde, 20-25 el silah sesi duyuldu.

Kısa süreli çatışmanın yaşandığı operasyon yaklaşık 25 dakika sürdü.Operasyon sonrası binada silah sesleri kesildi. Saldırganın vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Saldırganın görevde olmayan bir polis olduğu belirtilirken 'Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın' diye bağırdığı belirtiliyor. Büyük elçinin koruması buraya gelsin benim burdan ölüm çıkacak diyerek salondakileri dışarı çıkardı.Çevikkuvvet'de görevli bir polis olduğu idda edilen saldırgan M.A'nın bağlantıları mercek altında.

 

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik yapılan saldırıda yaralanan 3 kişi Güven hastanesine kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

 

Marmara Haber