Toplu ulaşım masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın Dünü, Bugünü, Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) ve Trafik Sirkülasyon Projesi ile Geleceğe Yönelik Hedefler' konulu Toplantı

GÜNDEM 18.12.2016 18:58:00 0
Toplu ulaşım masaya yatırıldı

ULAŞIMDA RAHATLAMA VE DEĞİŞİM YAŞANACAK

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, Ulaşım Dairesi olarak vatandaşlarımıza modern, sürdürülebilir, güvenli, ekonomik, konforlu ve rahat bir ulaşım hizmeti sunma hedefi içinde olduklarını belirterek, "Bu hedef doğrultusunda mevcut yol ağı altyapısının standartlarını iyileştirmek, daha verimli kullanımını sağlamak, yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunu azaltmak, ulaşımın çevreye olan olumsuz etkilerini azaltarak çevrenin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak, trafik güvenliğini sağlayarak kazaları azaltmak ve ilimizde daha güvenli trafik akışı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplu taşımanın dönüşümü çerçevesinde 2017 yılı içerisinde mevcut araçların yüzde 50'sinin değişiminin tamamlanmış olmasını hedefliyoruz. Trafik Sirkülasyon projesi kapsamında da 11 ilçemizde önemli kavşaklar için de proje çalışmalarımızı tamamladık. En kısa sürede yapım ve uygulama aşamasına geçeceğiz. Yapacağımız tüm proje ve çalışmalar ile birlikte Tekirdağ il genelinde ulaşımda gözle görülür bir rahatlama ve değişim yaşanacağım inancındayız" dedi.

 

TEK GAYEMİZ TEKİRDAĞ’A HİZMET ETMEK

 

Hasan Bayram’ın konuşmasının ardından bir diğer konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Albayrak konuşmasında "Değişim kaçınılmaz bir gerçekliktir. Büyükşehir olan Tekirdağ'da birçok konuda olduğu gibi ulaşımda da bazı değişimler yaşayacaktır. Artan nüfus yoğunluğuna hitap edebilmek, 11 ilçede vatandaşlarımıza en iyi ulaşım hizmetini verebilmek için Ulaşım Dairesi Başkanlığımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bilimsel veriler ışığında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ama bu çalışmaları yaparken de paydaşlarımızı dışarıda bırakmıyoruz. Onları da işin içine katarak ortak akıl doğrultusunda en iyiyi bulma hedefindeyiz. Bugün de bu amaç doğrultusunda burada toplandık. Tekirdağ ulaşımında emek veren, söz sahibi olan tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak istedik. Bu tür toplantılar bundan sonra da devam edecek. Tek gayemiz Tekirdağ'a hizmet etmek. Tekirdağlılar her şeyin en iyisine layık. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi Ulaşım konusunda da çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Geçiş süreci biraz sancılı olabilir. Ulaşımda yapılan değişimler biraz süre gerektiriyor. Kısa süre içerisinde yaptığımız tüm çalışmaların meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum. Halkımız bize güvensin. Biz onların güvenine layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle toplantının hayırlı olmasını diliyorum. Yapacağımız tüm çalışmalarla kazanan esnafımız olsun, kazanan halkımız olsun, kazanan Tekirdağ olsun, her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun" diye konuştu.  

 

KATILIMCILARA BİLGİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, Ulaşım Dairesi'nin yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik hedefler konusunda sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan tarafından da Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) ve Trafik Sirkülasyon Projesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

 

Marmara Haber