Halep'te insanlık katliamı

Halep'te Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen savaşın ağır bilançosu her geçen gün artıyor. Esed rejimi ve destekçilerinin özellikle son 15 günde havadan ve karadan bombardımana tuttuğu Halep'te ad

GÜNDEM 16.12.2016 20:48:00 0
Halep

Ateşkesin ardından Şanlıurfa'ya sığınan Halepliler dünya ülkelerinin memleketlerinde yaşananlara karşı sessiz kalmamalarını istiyor.

 

ÖLÜLERİ GÖMECEK YER KALMADI

 

Suriye’de dar bir alana sıkışan yüzbinlerce Halepli çaresizce bekliyor. İnsanlar dar bir alana sıkıştı. Ölüleri gömecek yer kalmadı. Salgın hastalıklar kapıda. Yoğun saldırılara maruz kalan siviller, bombaların yıkımı, açlık ve ilaçsızlıktan sonra salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda ve yardım çağrısında bulunuyor. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan 200 binden fazla sivil farklı semtlere dağıldı. On binlerce sivil muhaliflerin elindeki çatışma bölgelerinden rejimin hakim olduğu alanlara göç etti. Dünyayla iletişimi kesilen yüzbinler, oldukça zayıf olan internet aracılığıyla yardım çağrısında bulunuyor.

 

SİVİLLERİN DAYANMA GÜCÜ KALMADI

 

Halep’te siviller her türlü saldırıya maruz kalıyor. İnsanlık ölmüş ve vicdanlar yok olmuş. Kimse sivilleri düşünmüyor. Malesef Halep’te sivil savunmanın ne bu yaralıları tedavi edecek ne de enkazda mahsur kalan insanları kurtaracak imkânı var. Rus ve rejim güçleri, insanların göç etmek zorunda kaldığı batı kısımları da vuruyor. Uçaklar durmadan bomba yağdırıyor. Su, ekmek, yemek, elektrik yok. On binlerce sivil muhaliflerin kontrolündeki semtlere göç ediyor. Fakat bu durum yeni sorunlara yol açıyor. Sivillerin dayanma gücü kalmadı. Hava çok soğuk. Isıtacak hiçbir şey yok. Bazen tedavi edilemeyen hastaların kolları bacakları mecburen kesiliyor.

 

SAVAŞIMIZ DEVAM EDECEK

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’i IŞİD’den geri almanın savaşın gidişatını değiştirecek büyük bir zafer olacağını ancak bunun 5 yıldır süren savaşın sona ermesi için yeterli olmadığını belirterek, “Halep’in bizim için bir zafer olacağı doğru, bu büyük bir adım olacaktır, ama gerçekçi olalım, bu Suriye’deki savaşın sona ereceği anlamına gelmez. Teröristler her yerde. Halep’i geri alsak bile onlara karşı savaşımız devam edecek” dedi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, tarafların ortak anlayışa varmaya yakın olduğunu belirterek, “Bölgedeki durum her saat değişiyor. Masada hangi belgenin bulunduğunu belirtmek anlamsız. Zira metinlerde gerçek zamanlı düzeltmeler yapılıyor. Beklentileri yükseltmek istemiyorum ancak Halep konusunda ortak anlayışa varmaya yakınız” dedi.

 

Marmara Haber