Aydemir aday olmayacak

Çerkezköy Pazarcılar Derneği'nin 7 Ocak 2017 tarihinde kongreye gideceğini belirten Dernek Başkanı Cevdet Aydemir, "Yapılacak başkanlık seçiminde aday olmayacağım. Artık aileme ve işime daha fazla

GÜNDEM 16.12.2016 20:44:00 0
Aydemir aday olmayacak

DERNEĞİN KURUCU BAŞKANLIĞINI YAPTI

 

2003 yılında kurulan Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin kurucu başkanı olan Cevdet Aydemir, bir dönem görev yaptıktan sonra görevi Cemal Korkmaz’a devretti. 2004 yılı sonunda Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı olan Cemal Korkmaz ise bu görevi yaklaşık 8 yıl sürdürdü. Daha sonra 2012 yılında yapılan seçimde derneğin kurucu başkanı Cevdet Aydemir ile Kemal Aslan Çerkezköy Pazarcılar Derneği başkanlığı için yarıştı. 30 oy farkla derneğin yeni başkanı bir kez daha Cevdet Aydemir oldu.

 

1 ESNAFIMIZ 3 YILDA 5 BİN TL TASARRUF ETTİ

 

3 yıllık görev süresi boyunca Çerkezköy Pazarcılar Derneği tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Cevdet Aydemir, “Öncelikle göreve gelir gelmez Pazar esnafının ödediği işgaliye aidatını yarı yarıya indirdik. Böylece 3 yıl içinde 6 metrekarelik Pazar alanına sahip olan bir esnafımız yaklaşık 5 bin TL tasarruf etmiş oldu. Bununla birlikte Pazar yerinin tıkalı olan rögarlarını açtırdık. Girişimlerimiz sonucu Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile Pazar yeri içine kadar kanal açıldı ve rögarlara bağlandı. Böylece Pazar yerinde her kış yaşanan su taşkınları sona erdi” dedi.

 

İŞPORTACI OLAYINI BİTİRDİK

 

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri içinde bulunan tuvaletlere şofben taktırdıklarını belirten Cevdet Aydemir, “Böylece Pazar esnafımızı sıcak suyla buluşturduk. Bay ve bayan mescitlerimize 6 bin TL’ye birer adet klima taktırdık. Her Ramazan ayında Pazar esnafımıza bin adet pide dağıttık. Pazar yerimizin afetlerde zarar gören kısımları onarıldı. Çerkezköy Belediyesi ile iş birliği yaparak pazar yeri önündeki işportacı olayını bitirdik. Pazar yerimizin güvenliğini sağladık” ifadelerini kullandı.  

 

AİLEME DAHA FAZLA ZAMAN AYIRMAK İSTİYORUM

 

Çerkezköy Pazarcılar Derneği çatısı altında 3 yıl boyunca yönetimi ile birlikte Pazar esnafına en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirten Cevdet Aydemir, “Amacımız hem Pazar esnafımızın en iyi şartlarda çalışması için uygun ortamı hazırlamak, hem de Çerkezköy halkının nezih bir ortamda Pazar alışverişini yapmalarını sağlamak oldu. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Derneğimiz 7 Ocak 2017 tarihinde seçime gidecek. Ben bu seçimde aday olmayacağım. Artık işime ve aileme daha fazla zaman ayırmak istiyorum” açıklamalarında bulundu.   

 

Haber / Ahmet KARDEŞ