Çorlu'da tarihe ışık tutacak çalışma

Geçmişin mirasını geleceğe taşımak için çalışma başlatan Çorlu Belediyesi, tarihe ışık tutacak kitabı yayınlama aşamasına getirdi. "Osmanlı Belgelerinde Çorlu" adlı kitap t

GÜNDEM 15.12.2016 20:48:00 0
Çorlu

TARİH ÇALIŞMALARINA KAYNAK OLACAK

 

Geçmişin bir mirası olarak Çorlu’nun Cumhuriyet öncesi tarihine ışık tutacak olan “Osmanlı Belgelerinde Çorlu” adlı kitap, çok yakında okurlarla buluşacak. Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün yayını olarak sunulacak olan kitap, özellikle şehir tarihine ışık tutarken tarih çalışmalarına da kaynak teşkil edecek.

 

KİTAP MEDENİYET TARİHİNİ ORTAYA KOYACAK

 

Kitabın hazırlık çalışmalarını inceleyen bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Dünü daha iyi bilerek bugünü anlamak ve geleceğe daha emin adımlarla hareket etmek için kültür ve medeniyet tarihimizin ortaya konması ve bilim âlemine kazandırılmasından dolayı da ayrıca sevinçli ve mutluyuz. Yayınlanacak olan “Osmanlı Belgelerinde Çorlu” kitap çalışması Osmanlı Dönemi Vakıflar, Belediye ve İmar Faaliyetleri, İdare ve Yönetim, Madenler, Ekonomi, Ticaret, Ziraat, Muhacir İskânı ve Çorlulu Devlet Adamları gibi konuları ihtiva ediyor. Bu kitap çalışması ile Çorlu’nun tarih içerisindeki serencamı ve Osmanlı’nın değişik din ve ırktan insanlarla nasıl bir medeniyet seviyesinde olduğu da daha iyi anlaşılmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

BASIMI YILSONUNDA TAMAMLANACAK

 

Ahmet Sarıkurt’a incelemelerde Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk, kitaba katkı sunan Araştırmacı Yazar Süreyya Atilla Sağlamçubukçu ve Taner Saltuk da eşlik etti. “Osmanlı Belgelerinde Çorlu” kitabının basımı yılsonunda tamamlanarak, düzenlenecek tanıtımla birlikte kitapseverlere ve tarih meraklılarına sunulacak.

 

Marmara Haber