Kubilay'a veda edildi

3 buçuk yıldır Çerkezköy'de görev yapan Kaymakam Metin Kubilay'a dün saat 12.00'da Polisevinde düzenlenen kokteyl ile veda edildi. Düzenlenen kokteylde Belediye Başkanı Vahap Akay da yer alırken, Kaymakam Kubilay'ın

GÜNDEM 14.12.2016 19:14:00 0
Kubilay

ÇOK SAYIDA PROTOKOL ÜYESİ KATILDI

 

Kaymakam Kubilay onuruna Polisevi’nde düzenlenen veda kokteyline, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Natan Yakuppur, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İŞKUR Çerkezköy İlçe Müdürü Ercan Sözen, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Mal Müdürü İlhami Taşkın, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Çerkezköy Mahalle Muhtarları, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Dernek üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Dernek Üyeleri, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Eşi Şevval Çetin katıldı.

 

ÖZEL BİR VİDEO HAZIRLADILAR

 

3,5 yıldır Çerkezköy'de görev yapan Kaymakam Metin Kubilay anısına Çerkezköy Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bir video hazırlandı. Kubilay'ın geldiği ilk günden itibaren çalışmalarının yer aldığı videoda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin ve vatandaşların Kaymakam Kubilay hakkındaki düşüncelerine yer verildi.

 

KUBİLAY ÇALIŞKAN VE DÜRÜST BİR KİŞİLİĞE SAHİP

 

Çerkezköy'ün duayen sanayicilerinden ve AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Kılınç düzenlenen veda kokteylinde yaptığı konuşmada, "Ben, kaymakam ve valileri değerlendirirken iki kıstası göz önünde bulundururum. Biri devlet, diğeri de halk ve çalışma arkadaşlarıdır. Devletimiz Kaymakam Metin Kubilay’a notunu vererek Sultanbeyli gibi ilçeye atamıştır. Çerkezköy halkına Metin Kubilay hakkındaki görüşlerini sorduğumda şahit olduğum söylemlerde Kaymakam Kubilay’ın herkese kapısının açık olduğunu, sabahtan gece yarısına kadar çalıştığını, çalışkan ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğu cevaplarını aldım. Çalışma arkadaşları ile yaptığım görüşmelerde ise ortak cevap “ Her daireye eşit mesafede davrandı” oldu. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

 

BURADAN AYRILMAK KENDİSİ İÇİN BİR KAZANÇ

 

Yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak Kaymakam Kubilay'ın ilçeye kazandırdığı eğitim kampüsü için teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay“ Sayın Metin Kubilay görev yaptığı süre zarfında ilçemize önemli ivmeler ve büyük hizmetlerde bulundu. En önemli sorunumuz olan eğitim konusunda eğitim kampüsünü ilçemize kazandırmasını bildi. Ben eğitim kampüsünü Çerkezköy’e kazandırdığı için kendisine herkes huzurunda teşekkür ediyorum. Metin Kubilay’ın buradan ayrılması bizim için kayıp olsa da kendisi için bir kazanç oldu. Allah gönlünüze görev versin. Gittiği yerde buradaki başarısını tekrarlayacağından şüphemiz yoktur. Çerkezköy sizi çok iyi hatırlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH'A ISMARLADIK

 

Bürokratik prosedürden ziyade halka hızlıca hizmet anlayışıyla yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, "Göreve başladıktan sonra bürokratik kültüre dayalı yönetim anlayışından ziyade, kamu görevlerinin süratle yapılması için gayret gösterdik. Özellikle devletin şefkat elinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması için tüm imkânlarımızı sonuna kadar kullanmaya gayret ettik. Tüm çalışmalarımızda bizlere destek olan bütün kurumlara çok teşekkür ediyorum. Başarı tatlıdır ama ter kokar. Bir adım daha önde olmak için daha fazla çalışmalıyız. Daha çok terleyerek, daha fazla çabalayacağız. Amaçlarımıza ulaşmak için her türlü fedakârlığı yapacağız. Çerkezköy’de görev yapmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Çerkezköyümüz dinamik hayatıyla, sahip olduğu sanayisiyle, gelişen ticaret ve ekonomik hayatıyla, samimi ve yardımsever insanlarıyla, bizim için tabiri caizse rüya şehirdir. Çerkezköy’ü ve Çerkezköylüleri çok seviyorum. Tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor Allah’a ısmarladık diyorum” şeklinde konuştu.

 

HEDİYER TAKDİM ETTİLER

 

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a duayen sanayici Ömer Kılınç tarafından ebru tablosu hediye edilirken, Çerkezköy İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman kursiyerlerin yaptığı çalışmaları, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile özel insanların bulunduğu fotoğraflı tabloyu Kubilay'a takdim etti.

 

Haber / Celal KARAKURT