Çorlu'da kış sorunsuz geçecek

Çorlu Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve olumsuzluklara anında müdahale edebilmek amacıyla kış tedbir planları hazırladı.

GÜNDEM 14.12.2016 19:05:00 0
Çorlu

KAR VE BUZLA MÜCADELE PLANI HAZIRLANDI

 

Çorlu Belediyesi’nden yazılı yapılan açıklamada, “Kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat edebilmeleri, trafik akışının kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi, can ve mal güvenliklerinin korunması, yolda mahsur kalanların geçici barınma, iaşe ve ibate ihtiyaçlarının karşılanması kış mevsimi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en az seviyeye indirebilmek amacıyla hazırlanan kış tedbir planları kapsamında Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce “Kar ve Buzla Mücadelede İlk Müdahale – Solüsyon ve Tuz Güzergah Planı” hazırlandı.” İfadeleri yer aldı.

 

13 TUZ ROBOTU HAZIR BEKLETİLİYOR

 

Kötü hava şartlarıyla birlikte yaşanabilecek olası buzlanma, yol kapanması ve kaza gibi olumsuz durumlara müdahale için tüm hazırlıklarını tamamlandığını belirten Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarını an be an takip eden Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, iki ayrı ekiple birlikte 10 solüsyon aracı ve 13 tuz robotu ile acil durumlarda müdahale etmek için hazır bekliyor.” dedi.

 

VATANDAŞLAR KAR LASTİKLERİNİ MUTLAKA TAKSIN

 

Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ise  kış tedbir planları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kış mevsiminde yaşanabilecek olası yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bütün çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ekiplerimizce planlandı. Kar ve buzla mücadelede ilk müdahalede kullanılacak solüsyon ve tuzun yanı sıra araçlarımız ve personelimiz güzergâh planları dahilinde hazır bekletiliyor. Çorlu Belediyesi olarak kış hazırlıklarımızı tamamladık. İstek ve şikayetlerini belediyemize iletmek isteyen vatandaşlar 444 99 59 numaralı hattımızı arayabilirler. Sürücülerin mevzuat gereği zorunlu olan kar lastiklerini ve zincirlerini takmalarını önemle rica ediyoruz.” diye konuştu.

 

Marmara Haber