Sendikal partizanlık yapıldı

Çerkezköy eğitimi hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2011'den beri büyük sancılar içinde

GÜNDEM 13.12.2016 20:40:00 0
Sendikal partizanlık yapıldı

VİZYONLU BİR EKİP ŞART

 

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ İle Başkanı Muzaffer Doğan, beaberindeki İlçe Başkanı Alper Tunga Şahin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Kamuran Varma ve Mehmet Kolkıran ile birlikte Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Heyet gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılandı. Çerkezköy’ün büyük bir atak içinde olduğunu belirten Muzaffer Doğan, “Bu atak sonucu müthiş bir göç var. Tekirdağ genelinde 28 bin göç alınırken; bunun 18 bini Çerkezköy ve Kapaklı’da gerçekleşti. Gelen nüfus çok nitelikli değil. Dolayısıyla zaten var olan eğitim alanındaki sorunlara, göç ile gelen nüfusun çocuklarının eğitimleri de ekleniyor. Bu sorunların aşılması için vizyonlu bir ekip şarttır” dedi.

 

KENDİNDEN OLMAYAN İNSANLAR ÖTEKİLEŞTİRİLDİ

 

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2011’den beri büyük sancılar içinde aşiret kafalı bir anlayışla yönetildiğini öne süren Doğan, “Keşke liyakata dayalı kurumsal bir yapı olsaydı. Maalesef tam tersi oldu. Kendinden olmayan insanlar ötekileştirildi. Sendikal partizanlık yapıldı. Bu da ilçe eğitimine huzursuzluk ve başarısızlık olarak yansıdı. Okullarımızın başarı oranı her yıl düşüyor. 2011’den önce sınavlarda destanlar yazan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi gittikçe irtifa kaybetti. HFZ ve ÇTSO okulları, akademik eğitim veren okullardır. Dolayısıyla bu okullara sayısaldan anlayan müdürler atanmalıydı. Siz HFZ’ye Beden Eğitimi Öğretmeni’ni müdür diye atarsanız okulların başarısı elbette düşer” ifadelerini kullandı.

 

OKULLARIN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

 

Doğan şöyle devam etti: “En büyük sermaye insan sermayesidir. Çerkezköy eğitiminin fakirleşmesinde bir diğer unsur da kaliteli idarecilerin tarumar edilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerimizi yeni Çerkezköy Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş ile paylaştık. Dolaştığımız okullarda öğretmenlerin üzerindeki baskının azaldığını gözlemledim. Çerkezköy’ün okullarında yeni vizyonlara ihtiyaç var. İlçede çok sayıda okula ihtiyaç var. Okulların çeşitlendirilmesi gerekiyor. Çerkezköy’ün eğitimde cazibe merkezi haline gelmesi gerekiyor”

 

Haber / Ahmet KILAVUZ