Marketlerde etiket vurgunu

Çerkezköy'de faliyet gösteren bazı marketlerde ürünlerin raflarda yazan fiyatları ile kasadaki fiyatlarının farklılık göstermesi vatandaşı isyan ettirdi.

GÜNDEM 11.12.2016 21:13:00 0
Marketlerde etiket vurgunu

RAFTA FARKLI, KASADA FARKLI

 

Konuyla ilgili Marmara Haber Gazetesi WhatsApp ihbar hattına gelen ihbarda bir vatandaş, “Ülkemizin içerisinde olduğu karışık durumu kendi faydasına çevirmek isteyenler var. Bazı marketlerde işletmeciler raftaki ürünlere etiket koymuyor. Personele sorduğumuz fiyat ile kasadan gaçerken karşımıza çıkan fiyat farklılık gösteriyor. Rafta ürünlerin üzerine fiyat konulmuyor. Bazı zamanlarda ise bir ürünün fiyatı sorulduğunda size yardımcı olmak yerine ‘Kasada öğrenebilirsiniz’ diyorlar. Kasa zaten yeteri kadar kalabalık oluyor. Bir de sizin sorduğunuz fiyat, sırada bekleyenler ile tatsızlıklar yaşamanıza neden olabiliyor. Bu tartışmalar sırasında da mağaza çalışanları ve sorumlusu olaylar dışında kalıyor” dedi.

 

ÜRÜN İADE ALMAK İSTEMİYORLAR

 

Marketlerde yaşanan bir diğer sıkıntının ise sorunlu ürünün değişimi konusu olduğunu belirten vatandaşlar, “Kusurlu bir ürünü bir hafta sonra değiştirmek istediğimizde daha kusurlu bir ürün ile değiştirmekte ısrarcı oluyorlar. Aynı ürünü iade etmek istediğimizde ise iade almamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Meğerse mağaza çalışanları 4 günden sonra iade almamaları konusunda merkezden baskı görüyormuş. Lafa geldimi herkes müşteri memnuniyetinden bahsediyor. Fakat kimsenin tüketici haklarını umursadığı yok. Bu nedenle herkesi marketlerde alışveriş yaparken etiket konusunda daha dikkatli olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ