3 günde 3 büfe soydular

Kapaklı'da son üç gün içinde 3 farklı büfede meydana gelen hırsızlık olayının faailleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Hırsızlık olay

GÜNDEM 9.12.2016 20:55:00 0
3 günde 3 büfe soydular

HER SEFERİNDE AYNI TAKTİK

 

Kapaklı’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde son üç gün içinde 3 farklı büfeyi soydukları iddia edilen Y.A. (14), B.H. (14), M.B.B. (13), A.K. (13) ve M.Ş. (16) polis tarafından kısa sürede yakalandı. Girdikleri büfelerden yalnızca bozuk para ve abur cubur çaldıkları öne sürülen çocuk yaşlardaki 5 şüpheli, güvenlik kameralarına takıldı. Hırsızlık için gece 02.00-03.00 saatlerini tercih eden şüpheliler önce büfe camlarını taşla kırıp olay yerinden kaçıyor. Bir süre sonra camını kırdıkları büfeye geri dönen küçük şüpheliler, daha sonra etrafı kolaçan ederek büfeye giriyor. Daha sonra da çaldıkları bozuk para ve abur cubur yiyeceklerle olay yerinden kaçıyolar.

 

SUÇ DOSYALARI KABARIK

 

Çaldıkları bozuk paraları ertesi gün başka dükkanlara bütünlettikleri öğrenilen şüphelilerin, aynı yöntemle 3 günde 3 büfeyi soyduğu öne sürüldü. Haber verilmesi üzerine soyulan büfelerde inceleme yapan polis, güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde küçük şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Dün saat 11.00 sularında polis tarafından yakalanan şüphelilerin suç dosyalarının kabarık olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden M.Ş.’nin (16) cezaevine girip çıktığı belirlendi. Küçük kafadarlar emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber / Celal KARAKURT