Akay müjdeyle döndü

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe merkezinin çehresini değiştirecek olan Kent Park Projesi'nin önündeki tek engel olan Astsubay Lojmanları hakkında görüşmek üzere önceki gün Milli Sav

GÜNDEM 8.12.2016 19:42:00 0
Akay müjdeyle döndü

Kent Park Projesi kapsamında yıkılması planlanan Atatürk Viyadüğü yanındaki Askeri Lojmanlarla ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmek üzere Ankara’ya giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay müjdelerle döndü.

 

BU ALAN KAMU YARARINA KULLANILACAK

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile birlikte 6 Aralık Salı günü saat 14.00’da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı makamında ziyaret ettiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bakanlık yetkilileri ile daha önceki görüşmelerimizde bizden yaklaşık 12 milyon TL istemişlerdi. Sonrasında Maliye Bakanlığı, burasının ticari alan olarak kullanılması halinde değerinin 15-16 milyon TL’yi bulacağı ifade edilmiş. Biz de Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık’a durumu anlattık. Bu alanda kesinlikle ticari bir fonksiyon olmadığını, burasının yeşil alan olarak kamu yararına kullanılacağını izah ettik. Burada bulunan 48 daireden sadece 11 tanesinin dolu olduğunu, yapıların ömrünü tamamladığını belirttik” dedi.

 

GÖRÜŞMEMİZ SON DERECE OLUMLU GEÇTİ

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Kent Park projesine olumlu bakmaya başladığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bakanımız, ‘madem burası yeşil alan olacak, madem kamuya faydalı bir iş yapılacak, o zaman biz de sizin önünüzü açalım’ ifadelerini kullandı. Dolayısıyla Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık ile olan görüşmemiz son derece olumlu geçti. Kendisine ilgi ve alakasından dolayı tüm Çerkezköy halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

AKGÜN DE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK

 

Milli Savunma Bakanı ile görüştükten sonra aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu Üyesi de olan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ile görüştüğünü söyleyen Başkan Vahap Akay, “Astsubay Lojmanları ile ilgili sıkıntımızı vekilimize de anlattık. Konuyla ilgili hazırladığımız dosyayı da kendilerine teslim ettik. Sağolsun kendisi de konuya pozitif yaklaştı ve konunun yakından takipçisi olacağını ifade etti. Akabinde AK Partili Tekirdağ Milletvekilimiz Ayşe Doğan ile telefonda görüşerek kendisinden destek istedik. Şimdi Milli Savunma Bakanlığımızdan müjdeli haber bekliyoruz” diye konuştu. Akay açıklamalarının sonunda ilgi alakasından dolayı AK Partili Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’ye teşekkür etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ