Kızılpınarlılar veryansın etti

Çerkezköy'e bağlı Kızılpınar Mahallesi sakinleri son zamanlarda sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri ile bozuk yolların yanı sıra bölgede güvenlik zafiyetlerinin de yaşandığını öne s?

GÜNDEM 8.12.2016 19:37:00 0
Kızılpınarlılar veryansın etti

YOLLARIMIZ BOZUK

 

Dönemin AK Partili Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz zamanında Kızılpınar’ın hak ettiği hizmetleri alamadığını söyleyen vatandaşlar, “Sonrasında Kızılpınar Belediyesi kapandı ve Çerkezköy’ün mahallesi oldu. Fakat Çerkezköy'ün diğer mahallelerine kıyasla gelişim ve değişim göstermedi. Kızılpınar'da bozuk yollar, akşam saat 17.00'dan sonra yaşanan enerji kesintisi ve mahalledeki kolluk kuvvetlerinin yetersizliği mahalle sakinlerinin canına tak etti. Yöneticiler buraya değer vermiyor. Yollarımız bozuk. Bir türlü onarım ve bakım işlemleri ne bitmek biliyor ne de tam manasıyla yapılıyor. Bu mahalle ilçenin diğer mahallelerine bakıldığı zaman çok kötü bir durumdadır. Bir an evvel bu duruma son verilmelidir. Yetkililerin mahallemize gereken değeri vermesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

 

KAHVEDE MÜŞTERİ KALMIYOR

 

Kızılpınar’da akşam saat 17.00'dan sonra enerji kesintisi yaşandığını ve bu durumun Kasım ayından beri devam ettiğini kaydeden kahveci esnafı, "Akşam 17.00’dan sonra elektrik kesintisi olduğu için kahvede müşteri kalmıyor. Buranın kirası, vergisi, stopajı, eleman maaşını ben nasıl karşılayabilirim durum buyken? Zaten vatandaşın akşam gidecek bir yeri yok, kahveye gelip arkadaşlarıyla zaman geçirmek isteyen vatandaşımız da mağdur oluyor" ifadelerini kullandı.

 

MAHALLEMİZ ADETA TEXAS'A DÖNDÜ

 

Kızılpınar Mahallesi'nde güvenlik gücü olarak faaliyet gösteren Jandarma'nın asayiş konusunda yetersiz kaldığını belirten mahalleliler, "Mahallemiz adeta Texas'a döndü. Burada görev yapan jandarma ekiplerinin sayısı çok az ve yeterli olmuyor. Akşam saat 20.00'dan sonra sokakta gezmek cesaret ister oldu. Güvenlik zafiyeti sebebiyle ailemizle yürüyemez olduk. Artık yeter diyoruz" dedi.

 

AİLECEK OTURACAK BİR ÇAY BAHÇESİ YOK

 

Çerkezköy Belediyesi'nin, Kızılpınar Mahallesi'ne gereken önemi vermediğini öne süren mahalle sakinleri, ailecek oturup çay içebilecek bir parklarının olmadığı için dert yakındı. Çay bahçesi olsa bile Jandarma ekiplerinin yetersizliği dolayısıyla oluşan güvenlik zafiyeti yüzünden dışarı çıkamayacak halde olduklarını kaydeden vatandaşlar, bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.   

 

Haber / Celal KARAKURT