FETÖ dershanesi Devlet okulu oldu

Malkara'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Devlet tarafından el konulan dershane, depreme dayanıklılık testinden geçemeyen 180 öğrencisi bulunan Hacıilbey İlkokulu'na tahsis edildi.

GÜNDEM 7.12.2016 19:40:00 0
FETÖ dershanesi Devlet okulu oldu

İNŞALLAH BURADA VATANINA MİLLETİNE HAYIRLI BİREYLER YETİŞECEK

 

Malkara'da daha önce FETÖ'nün öğrenci yurdu olarak kullanılan bina, yakın zamanda ilkokul olarak hizmet vermeye başlayacak. İlçede eğitim öğretim veren Hacıilbey İlkokulu binasının depreme dayanaklılık testinden geçmemesi üzerine burada okuyan 180 öğrenci, eğitimlerine el konulan FETÖ binasında dev am edecek. Hacıilbey İlkokulu tabelası asılan binada incelemelerde bulunan Malkara Kaymakamı Osman Altın, "17-25 Aralık'ta tutumlarını belli eden ve 15 Temmuz'da da niyetlerini alenen ortaya koyan bu örgütün mirası Devletin kontrolünde Malkaralılara geri dönmüş oldu. Bu bina Hacıilbey İlkokulu olarak hizmet vermeye devam edecek. İnşallah uzun süreler eğitime hizmet eder ve vatanına milletine hayırlı bireyler yetiştirir. Bu kurum bundan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kontrolünde olacak. 180 öğrencimiz burada eğitime devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

PROSEDÜR İŞLEMLERİ BİRAZ ZAMAN ALDI

 

Hacıilbey İlkokulu'nun bulundu alanın yıkılmasının ardından alana tekrar okul yapılması yönünde düşünceleri olduğunu ifade eden Kaymakam Osman Altın, "O bina deprem güvenilirlik testlerini geçemedi. Başka bir binamız olmadığından okulumuz burada eğitim öğretime devam edecek. Prosedür işlemleri biraz zaman aldı. Fakat yazışmalar tamamlandı. Bu hafta içerisinde bütün eksiklikleri giderilip, okul olarak kullanılmaya başlanacak. Binanın temizliğinin yapılması, kalorifer ve elektrik tesisatlarının kontrolünün gerçekleştirilmesinin ardından öğrencilerimiz buraya taşınacak. Hacıilbey İlkokulu'nun bulunduğu alana da tekrardan bir okul yapımı söz konusu. İleride o alan düzenlendikten sonra oraya bir okul yapmayı düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.

 

Marmara Haber