MÜSİAD: Dövize hayır, TL'ye evet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizdeki yükseliş üzeribe "Dövizlerinizi TL'ye dönüştürün" çağrısına MÜSİAD Tekirdağ'dan da destek geldi. MÜSİAF Tekirdağ BaÅ?

GÜNDEM 30.11.2010 00:00:00 0
MÜSİAD: Dövize hayır, TL

MANİPÜLATİF HAREKETLER SEBEP OLUYOR

 

Konuyla ilgili açıklama yapan MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Muzaffer Aslan, MÜSİAD’ın “Dövize hayır, TL’ye evet” dediğini belirtti ve dövizin bugünkü durumuna küresel dalgalanmaların yanı sıra belirgin bir manipülatif hareketin de sebep olduğunu ve bu durumdan TL’nin kazanacağı değer ile çıkılacağının altını çizdi.

 

ATILACAK ADIMLAR KAMUOYUNA İYİ ANLATILMALI

 

Aslan açıklamasında devamında,“Bugün ülkemizde döviz piyasalarında yaşananlara baktığımızda; kısa ve orta vadede atılacak adımları iyi planlayarak, gerekenleri hızla yapmanın ve kamuoyuna iyi anlatmanın önemli olduğunu görüyoruz. Dövizde yaşadığımız dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığı, ancak ülkemizin mali altyapısından da kaynaklanmadığı açıkça ortadadır. Manipülatif bir hareketle karşı karşıyayız. Bu manipülasyona neden olanlara yaptırım uygulanması ve yurt içinde TL’ye değer kaybettirmeyi hedefleyen manipülasyon yapanların ellerinden de bu fırsatı almamız gerekiyor.”dedi. Muzaffer Aslan sözlerini hizmet sektörü de dahil döviz alışverişi uygulamalarının sona erdirilmesi gerektiğini söyleyerek bitirdi.