Ordu'dan vekillere çağrı

Çerkezköy siyasetinin tanınan ismi Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi tarafından 2005 yılında yapılan minibüs hattı satışı ile ilgili sorularına cevap alamadığı gerekçesi ile CHP Genel BaşkanÄ

GÜNDEM 6.12.2016 21:44:00 0
Ordu

“SORULARIMA CEVAP ALAMADIM, VEKİLLERE BAŞVURDUM”

 

Mustafa Ordu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2005 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından 15 adet minibüs hattının satıldı. Bu satışlardan elde edilecek gelirle Atatürk Viyadüğü yapılacaktı. Belediye kasasından para çıkmayacaktı. Fakat minibüs hattı satışlarından gelen para Belediye kasasına girmedi. Konuyla ilgili sorularıma da Çerkezköy Belediyesi’nden cevap gelmedi. Ben de konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Tekirdağ Milletvekillerine ve CHP’li Milletvekili Muharrem İnce’ye mail attım” dedi.

 

“SUÇLULULARIN HESAP VERMESİ ENGELLENİYOR”

 

Çerkezköy Belediye yönetiminin kendisinin sorduğu sorulara cevap vermeyerek, geçen dönemki AKP Belediye yönetiminin yaptığı yasadışı uygulamaları vatandaşların öğrenmesini ve suçluların hesap vermesini engellediğini belirten Ordu, “Yolsuzluklardan rahatsız olan tüm vatandaşları da bildiği, gördüğü, duyduğu yolsuzlar konusunda daha duyarlı olmaya ve yetkilileri bilgilendirmeye çağırıyorum. Faka bilgi edinme kanunu gereği kamu kurumlarından istediğim belgelerin temininde kurumların direnci ile karşılaşıyorum. En son Çerkezköy / Tekirdağ Belediyesi’nden istediğim belgeleri vermemek için yasa zorlama ile yorumlanıyor” diye konuştu.

 

“2005’DE BELEDİYE KASASINA NE KADAR PARA GİRDİ”

 

Mustafa Ordu açıklamasını “2005 yılında verilen 15 araçlık hat için belediyenin kasasına ne kadar para girdi? Konuyla ilgili belediye meclisi ya da encümende alınan kararlar nelerdir? Belediye kasasına girmesi gereken bu günkü ortalama kurla yaklaşık 25 milyon TL paranın hesabının verilmemesi tüyü bitmemiş yetim hakkının yenmesi değilse nedir? İstediğim bilgi ve belgelerin verilmesini engellemek; suçlulara yardım ve yataklık yapmak değil midir?” diye sorarak bitirdi.

 

Marmara Haber