Sosyal medyada amansız yarış: Atatürk mü, Abdülhamit Han mı?

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen ve Avrasya Tüneli olarak bilinen 'Tüp Geçiş Projesi'nde sona gelindi. Proje 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. Sosyal

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 6.12.2016 10:36:00 0
Sosyal medyada amansız yarış: Atatürk mü, Abdülhamit Han mı?

İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi’ 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. “Avrasya Tüneli” olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı. Ankette isim önerisi bulunmuyor. Ankete katılan vatandaşlar, tünelin isminin hangi isim olmasını istiyorlarsa kutucuğa o ismi yazıp gönderiyorlar. Yapılan ankette diğer isim önerilerini görmek mümkün değil.

İKİ İSİM İÇİN DE KAMPANYA BAŞLADI

1 Aralık’ta başlayan ve 10 Aralık’a kadar devam edecek olan Avrasya Tüneli isim anketi için sosyal medyada büyük bir kampanya başlamış durumda. Tünelin isminin “Atatürk” olmasını isteyenler ile “Abdülhamit Han” olmasını isteyenler sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başladı. Her iki isim de sosyal medyada şimdilik baş başa gidiyor.

BAKAN ARSLAN: EN FAZLA GÖRÜŞ BİLDİRİLEN İSİM OLACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Halkımızın projeye olan ilgisi çok büyük. Katıldığımız program ve açılışlarda bu dev projenin isminin ne olacağıyla ilgili birçok soru alıyoruz. İsim önerilerini 10 Aralık’a kadar alacağız. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendireceğiz” dedi.

TÜNELİN ÜCRETİ 4 DOLAR OLACAK

Yap-işlet devret modeliyle Türk-Kore Ortak Girişimi ATAŞ sorumluluğunda yapılan Avrasya Tüneli 14.6 KM uzunluğunda. Göztepe ile Kazlıçeşme arasında İstanbul Boğazı’mın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli’nde günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor. Tünelin ücreti otomobiller için 4 dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak.