Çerkezköylü kadınlar artık yalnız değil

1 Eylül'den bu yana Çerkezköy Kent Konseyi binasında hizmet vermeye başlayan Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi'nin açılışı dün gerçekleşti. Açılışa aralarında Tekirdağ B

GÜNDEM 5.12.2016 19:45:00 0
Çerkezköylü kadınlar artık yalnız değil

3 İLÇEDE 3 KADIN DANIŞMA MERKEZİ

 

Saat 10.00’da başlayan açılış töreninde Tekirdağ Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma gerçekleştirdi. Atay konuşmasında “ Bugün burada üç ilçemizde açacağız Kadın Danışma Merkezleri’nden ilkini açıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın talimatları üzerine ailenin gelişmesi, güçlenmesi ve sorun çözme kapasitelerinin gelişmesi amacıyla koruyucu, eğitici, geliştirici, rehberlik edici, psikolojik ve danışmanlık hizmetlerini vermek üzere Kadın Danışma Merkezleri’nin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Üç ilçemizde bulunan merkezlerimizde toplam 12 personel mevcut olup, 6 psikolog, 3 sosyal hizmet uzmanı, iki temizlik personeli ve bir şoför ile hizmet veriyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE KADIN ÜZERİNDE BASKI VAR”

 

Törende, Talat Atay’dan sonra söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin hedefleri arasında yer alan projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirtti ve “ Türkiye’de son dönemlerde kadının yaşadığı sıkıntılardan, baskılardan ve şiddetten belki de bir danışma olarak paylaşabilecekleri bir ortamı sağlama hedefiyle burayı hizmete açıyoruz. Şiddet ve baskı gören kadınlarımız gönül rahatlıyla gelip burada merkezden faydalanacaklarını duyurmak istiyoruz. Kadınlarımızı bir araya getirmek gibi önemli bir vazife olarak görüyoruz. Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar ortadadır. Kadın üzerindeki baskılar da ortadadır. Çeşitli örnekleriyle de her gün şahit oluyoruz. Bu konuda duyarlılığımızı bundan sonrada da göstereceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

“TERMİK SANTRALDEN SONRA ALACAK NEFESİMİZ KALMAYACAK”

 

Konuşması sırasında uzun zamandır gündemde olan Çerkezköy Ambardere’de yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Akay “ Ben konuları fazla çeşitlendirmem ve çok fazla da daldan dala konuşma yapan birisi de değilim. Çerkezköy’ün önündeki meseleyi her platformda konuşma kararı aldığım için bugün de ifade edeceğim. 25 bin ve 100 binlik planlara Çerkezköy’e termik santral yapılması Çevre Bakanlığı’nca 13 Kasım’da askıya asıldı. 13 Aralık’a kadar termik santral meselesi belasını Ambardere bölgesindeki 64 hektarlık alana ve geri kalan 480 hektarlık Çayırdere alanına kurmak niyetine Çevre Bakanlığı girdi. 15 gündür her platformda çağrı yapıyorum. Bu bir siyaset değildir. Çerkezköy 150 bin nüfusu ile üç tarafı sanayi kuruluşları ile çevrilmiş bir ilçedir. Nefes alan tek alanı olan Ambardere, Istranca bölgesine termik santral yapma hedefiyle niyetine hangi kurumlar evet diyor, hangi kurumlar hayır diyor bunu ısrarla soruyorum. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı yaptığı açıklamasında ‘termik santrale hayır’ dedi. Ben bu soruyu iktidar partisi ilçe başkanına sordum. Evelemeye gevelemeye gerek yok. Sorumu tekrarlıyorum; termik santral istiyorlar mı, istemiyorlar mı? Adam gibi açıklasınlar. Çerkezköy’ün geleceğini karartacak, gelecek nesillerin sağlığını bozacak bu önemli meseleye evet mi, hayır mı dediklerini Çerkezköy ile paylaşsınlar. Bütün kurumlar da bu konudaki tepkilerini ifade etsinler. Bütün kurumlar, yarın o termik santral oraya dikildikten sonra söyleyecek bir sözünüz kalmayacak, alacak bir nefesimiz bile kalmayacak. Siyaset uğruna bugün sessiz kalan herkes gelecek adına sorumlu olacaktır” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E KİMLER SAHİP ÇIKIYOR, GÖRECEĞİZ”

 

Ekim Spor Kompleksi’nde “Termik Santrale Hayır” demek üzere toplanacaklarını kaydeden Akay “ Çerkezköy ‘de nefes alan herkesi nefesine sahip çıkmak ve geleceğini sahip çıkma adına bekliyoruz. O gün gelenleri de gelmeyenleri de göreceğiz. O gün termik santralin kurulmasına evet veya hayır diyenleri göreceğiz. Siyaset yapmadan Çerkezköy’ün geleceğine kimler sahip çıkıyor, kimler sahip çıkmadığın hep birlikte göreceğiz” dedi. 
 

“KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİ”

 

Kadın Danışma Merkezi’nin açılış törenindeki bir diğer konuşmayı da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli hedeflerinden birinin Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılışını yapmak olduğunu belirten Kadir Albayrak, “Bu anlamlı günde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezimizin açılışını birlikte yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli hedeflerimizden biri de ilçelerimize Kadın Dayanışma Merkezleri kazandırmaktı. Amacımız kadınlarımızın sorunlarına kalıcı ve bilimsel çözümler üretebilmek. Bugün de Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa olmak üzere 3 merkezimizi, değerli kadın vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.  Artık, karşılaşılabilecek en ufak herhangi bir zorlukta bile başvurabilecek, güven duygusu hissedilebilecek dayanışma merkezlerimiz var. Bu mutlu ve onurlu günde sizlere bu hizmeti veriyor olmaktan ve aranızda bulunmaktan dolayı duyduğum sevinci belirtmek istiyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kadın Dayanışma Merkezlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

“TERMİK SANTRAL KURMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın gündeminde olan termik santral konusu, Başkan Albayrak’ın da gündemindeydi. Albayrak konuyla ilgili, “ Biz zaten planlara itiraz ettik ancak kabul edilmedi. İptali için de mahkemeye başvuracağız ve Aralık meclisinde de bununla ilgili büyük karar alacağız. 11 ilçe belediye başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olarak kol kola vereceğiz. Termik santralin kurulmasına bizleri aşmadan güçleri yetmeyecektir. Bütün gücümüzle bu duruma karşı çıkacağız ve Cumartesi günü hep birlikte olup gücümüzü göstereceğiz” diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞERLENDİRME YAPTI

 

Konuşmaların ardından Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile birlikte yeni açılan Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri ile bir araya gelerek değerlendirmede bulundu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.