Kapaklı'da "Görüntü Kirliliği" operasyonu

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe içerisinde her alana asılan ve görüntü kirliliğine yol açan afişlere izin verilmeyeceğini açıkladı. Kurala uymayan afiş sahiplerine ise para c

GÜNDEM 5.12.2016 19:42:00 0
Kapaklı

AFİŞLER İZİNİ BİTİNCE SÖKÜLMELİ

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ilçe merkezinde duvarlar ve otobüs duraklarına gelişigüzel yapıştırılan afişlerin ortaya çirkin görüntüler çıkardığı belirterek, “5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda afiş asımıyla ilgili düzenlemeler bulunmaktadır.  Buna göre, cadde, meydan, sokak, otobüs durakları, elektrik direkleri ve benzeri yerlere izinsiz afiş asmak yasaktır.  Kanuna göre izin alınarak asılan afişlerin de yine verilen süre sonunda afişi asan kişiler tarafından toplanması gerekmektedir.” denildi.

 

KANUNA UYMAYANA PARA CEZASI VERİLECEK

 

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ayrıca, “Meydanlara, parklara, cadde veya sokak kenarlarına, kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi uyarınca 189 TL ile 5 bin 792 TL arası para cezası uygulanacaktır. Buna göre her isteyen vatandaş elindeki ilanı, reklam afişleri rastgele caddelere duvarlara otobüs duraklarına asma yoluna gitmemelidir. Zabıta olarak bundan sonra takiplerimizi sürdürerek, görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet veren bu olumsuzlukların önüne geçilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Mehmet AYAN