Ahmet Aydeniz: Çerkezköy'ü daha yaşanabilir bir yer yapmalıyız

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz Cumartesi günü ilçe teşkilatı binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Çerkezköy, Silivri ve Vize'de yapılması planlanan termik

GÜNDEM 4.12.2016 19:26:00 0
Ahmet Aydeniz: Çerkezköy

“ASIL KUSUR ENGELLİ VATANDAŞLARIN GÖZARDI EDİLMESİ”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Cumartesi günü saat 13.00’de düzenlediği basın toplantısındaki ilk olarak Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan bir yurtta çıkan yangın faciası ve Hakkari’de şehit olan 3 asker için üzüntü içinde olduğunu belirterek başladı. 3 Aralık Uluslar arası Engelliler Günü de unutmayan Ahmet Aydeniz, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Biz, engelli vatandaşlarımızın yalnızca önemli günlerde değil, her an ve her yerde hatırlanması gerektiğine inanarak yaşıyoruz. Engelli olmak asla bir kusur değildir. Asıl kusur onları göz ardı etmek ve yok saymaktır. Tüm engelli vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim” dedi.

 

“RAPORDAKİ İBARELER TERMİK SANTRAL İÇİN DEĞİŞTİRİLDİ”

 

 İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün duyurmuş olduğu Çevre Düzeni Plan Değişikliği raporlarını incelediklerini belirten Başkan Aydeniz, “Raporda verimli tarım arazisi, orman alanı, yer altı suları besleme alanı, aşırı yeraltı suyu çekim alanı ve gelişme alanı olarak yer almakta iken düzenleme ile bu bölgelerde planlama alanında yer almayacak sanayi türleri arasından;  kömürle çalışan termik santral ibaresi kaldırılarak termik santral yapımının önü açılmıştır. Termik Santral'in zararları Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından daha önce verilmiş olan ÇED raporlarında; “Toprak, orman ve tarım ürünlerine; toprak asitleşmesi, tarım ürünlerinde verim kaybı, bitki gelişiminin yavaşlaması ve zamanla yok olması gibi zararları gözler önüne serilmiştir. Linyit kullanılan termik santrallerde kömürün yanmasıyla bol miktarda kül oluşur. Bu küllerin içinde bulunan gazların bir kısmı havada kalarak, asit yağmurlarına sebep olurlar. Yere ulaşan küller ise toprak yüzeyini ve bitkilerin üzerlerini kaplar. Toprak yüzeyine yığılan küller yağışlarla yeraltına sızarak, toprağın kalitesini belirleyici özelliklerinde bozulmalar meydana getirir.” ibaresi ile belirtilmiştir. Ayrıca aynı rapor içerisinde Termik santrallerin; zemin emniyetine, depremsel ve sismik riske, iklim değişimine ve sera gazı oluşumuna, içme ve kullanma suyu kaynaklarının kirlenmesine, akar suların ağır metallerle kirlenmesine, ve canlılarda biyolojik manada olumsuz etkiler oluşturmasına sebep olabileceği ayrıntılarıyla belirtilmiştir" diyerek ÇED raporunda yer alan Termik Santral'in zararlarını gözler önüne serdi" dedi.

 

“GELİŞMİŞ ÜLKELER TERMİK SANTRALDEN VAZGEÇİYOR”

 

Açıklamasında termik santral hatasından derhal dönülmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Aydeniz "Almanya’da ve dünyadaki diğer gelişmiş ülkelerde termik santraller kapatılmaya çalışılırken, temiz enerji üretim sistemleri yaygınlaşırken, sadece ucuz maliyet anlayışı ve ülkemizden çıkarılan kalite oranı düşük kömürlerin değerlendirilmesi amacıyla Bölge insanının ve gelecek nesillerimizin tedavisi ve telafisi çok zor olacak hastalıklarla karşı karşıya bırakılması nasıl bir zihniyettir. Çerkezköy’ün sürekli artan nüfus ve ona doğru orantılı olarak gelişen sanayi ve yatırımlar doğrultusunda havası ve suyu zaten kirlenmiştir. Ergene Nehri'nin hali gözlerimizin önündedir. Bu vesileyle bölgemize termik santral yapılmak istenmesi bölgede yaşayan insanımıza verilen değerin seviyesini de göstermektedir" şeklinde konuştu.

 

SİYASİLERE ORTAK HAREKET ÇAĞRISI

 

Aydeniz açıklamasının devamında  "Buradan siyasi partilerin yerel temsilcilerine sesleniyorum. Birbirinize film çekip afişler yayınlama oyunlarıyla vakit kaybedeceğinize Çerkezköy'deki sorunların çözümü için ortak hareket edelim. Çerkezköy'ü siyasi çekişmelerin gölgesinde bırakmayalım.. Sadece eleştiri ve laf kavgasına yönelik siyaset tarzı geçmişte kalmıştır, fazlaca ilkeldir. Milleti kendi sataşma ve eleştirilerinizin seyircisi haline getirmeyiniz. Çerkezköy'ün öncelikli problemi olan termik santral projesi ve bunun yanı sıra, çile haline dönen trafik sorunu, Çerkezköy'deki eksik derslik ve okullar, katlı ve yeraltına yapılması gereken otoparklar, gençlerimizi mahveden madde bağımlılığı ile mücadele, çamur deryasına dönen yollar ve devlet hastanesinde eksik uzman doktorlar ve oluşan uzun kuyruklar ve daha birçok soruna çözüm ortağı olma konusunda Milliyetçi ülkücü hareketin temsilcileri olarak her türlü desteğe hazırız. Eğer film çekilip afiş bastırılacaksa Geçtiğimiz 12,5 yılda Çerkezköy için çekebileceğimiz çok film vardır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'nin krizlerden ve sıkıntılardan fırsat çıkartan bir siyasi anlayışa sahip olmadığını her vatandaşımız bilir. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi ‘Önce ülkem ve milletim. Sonra partim ve ben’ anlayışıyla hareket ediyoruz” diye ifade etti.

 

ÇERKEZKÖY İÇİN TEK YÜREK

 

MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz açıklamasını “Çerkezköy için gerektiğinde tek yürek olmaya, mevzu Çerkezköy'ün daha yaşanabilir bir yer olması konusu olduğunda siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp, çözümün ortağı olmaya davet ediyorum” diyerek bitirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT