Kaymakam Kubilay halkla buluştu

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nde, "Halkla Buluşma Toplantısı" gerçekleşirdi. Toplantıda konuşma yapan Kubilay, " 3 Aralık Dünya E

GÜNDEM 1.12.2016 21:10:00 0
Kaymakam Kubilay halkla buluştu

DEVAM EDEN KURSLAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

‘Halkla Buluşma Toplantısı’ vesilesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Yaşam Evine gelen Metin Kubilay, toplantıya başlamadan önce Halk Eğitim Kampanyası kapsamında açılan halk oyunları kursu ve kokulu taş yapımı kurslarını ziyaret etti. Kursiyerlerin çalışmalarını yakından takip eden Kubilay, çalışmalar hakkında da kurs hocası Zeynep Alışık’ tan bilgi aldı. Zeynep Alışık “Halk oyunları kursumuzda, öğrencilerimizle beraber karışık yörelerin halk oyunları çalışmalarını yapıyoruz. Ayrıca tiyatro çalışması, ritim çalışması, dans çalışmaları, semazen çalışmalarını da yapacağız. Kokulu taş kursumuzda  hediyelik kokulu taşlar yapmayı öğretiyoruz.” dedi. Kurslara katılan tüm kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Metin Kubilay, kurs hocası Zeynep Alışık’a da başarılı çalışmalar diledi.  Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya çiçek takdim etti. Çiçek takdimi sırasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam, “ 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü tebrik ediyorum. Tüm Engelli Vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

“SİZLERİ AİLEM GİBİ GÖRÜYORUM”

 

Kurs ziyaretleri ve Engelliler Günü kutlamasından sonra toplantıyı başlayan Kaymakam Metin Kubilay “Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamın her alanında olmasını istiyoruz. Biz sizlerle sadece belirli günlerde değil, her zaman bir araya geliyoruz. Fırsat buldukça sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Sizleri ailem gibi görüyor, derneğe geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Sizler de yapmış olduğumuz tüm program ve faaliyetlerimizde bizlerin yanında oluyorsunuz. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Dernek Üyeleri, Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sıkıntılarını dinlemek, olası problemler için çözüm yolları aramak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için ilk ‘Halkla Buluşma Toplantısı’nın ilkini Çerkezköy Engelliler Yaşam Evi’nde yapmayı uygun gördük.” Dedi

 

“EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR”

 

İlçemizde engelli vatandaşlarımızın Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi çatısı altında bir araya gelerek çok önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Metin Kubilay “Dernek çatısı altında, birbirinizin sıkıntılarına ortak olarak, birlik ve beraberliğinizi pekiştiriyorsunuz. Hep beraber engelleri aşmak için birbiriniz destek oluyorsunuz. Ve yine eğitim her engeli aşar diyerek Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde E KPSS, Evde Bakım Hizmetleri, Halk Oyunları gibi çok sayıda kurs Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde açıldı. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve Dernek Yönetimi, engelli vatandaşlarımızın yaşam evine ve yapılan etkinliklere rahatlıkla ulaşabilmeleri için derneğe araç kazandırılması noktasında da önemli çalışmalara imza attı. Engelli vatandaşlarımız adına bu çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Dernek üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri de toplantıda söz alarak sıkıntılarını dile getirdiler. Toplantıda genel olarak engelli vatandaşların, Çerkezköy’deki ulaşım ile ilgili karşılaştıkları problemler, İlçede görme engelliler için okul veya sınıf açılması, iş bulamakta zorlanan engelli vatandaşlar için çalışmaların yapılması gibi sıkıntılar dile getirildi.

 

“HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİ”

 

Vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek çözüm arayışlarına geçen Kaymakam Metin Kubilay Çerkezköy’de görme engelliler sınıfı açılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat vererek çalışmaların başlatılması talimatı verdi. Engelli vatandaşların ulaşım konusunda karşılaştıkları problemler ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gerekenlerin yapılması için talimat veren Metin Kubilay “Ulaşım, devletimizin kontrolünde ve gözetiminde yapılan bir hizmettir. Herkes yasalar çerçevesinde bütün yükümlülüklerini yerine getirmek mecburiyetindedir. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için bütün kamu kurum ve kuruluşları üzerine düşeni yapmak durumundadır. Herkesin sizlere yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.

Son olarak Kaymakam Metin Kubilay uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Çerkezköy’e kazandırmak istediği önemli kurumlardan biri olan Sosyal Hizmet Merkezi’nin de açıldığını “Sosyal Hizmet Merkezinin açılması ile birlikte İlçemizde çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri bir arada rahatlıkla sunulabilecektir. dedi.

 

HİKMET ÇETİNKAYA’DAN KAYMAKAMA TEŞEKKÜR

 

Toplantıda başka bir konuşma da dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan geldi. Çetinkaya “Sayın Kaymakamımız, yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde her zaman yanımızda oluyor. Üyelerimize tek tek isimleri ile hitap edecek şekilde tanıyor. Çalışmalarımızda desteklerini bizlerden esirgemedi. Dernek Yönetimim ve Dernek Üyelerim adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.”

 

TOPLANTIYA İLGİ YOĞUNDU

 

Halk Buluşması Toplantısı’na Kaymakam Metin Kubilay ve Hayrettin Çetinkaya dışında İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, dernek üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN