TESKİ yağmur sınavından tam not aldı

TESKİ Genel Müdürlüğü 27 Kasım Pazar günü Tekirdağ ile genelinde yaşanan yoğun yağış hakkında açıklama yaptı. TESKİ'den yapılan açıklamada,  "24 saat boyunca yoğun ve

GÜNDEM 30.11.2016 19:50:00 0
TESKİ yağmur sınavından tam not aldı

SON DÖNEMİN EN FAZLA YAĞIŞ MİKTARI

 

TESKİ yazılı yaptığı açıklamada, Süleymanpaşa ilçe merkezine yaklaşık 70 kg/m2 yağış olduğunu belirterek, “yakın ilçelere yaklaşık 60 kg/m2 olmak üzere il geneline yaklaşık 70 kg/m2 yağış düşmüştür. Bu miktarlar son dönemlerde görülen en kısa zamanda en fazla yağış miktarlarını oluşturmaktadır” dedi.

 

EKİPLER GÜN BOYU SAHADAYDI

 

Münferit bazı olaylar dışında hayatı felç edecek sıkıntıların yaşanmadığının altı çizilen açıklamada ayrıca, “Yağmur yağışının başlaması ile birlikte TESKİ ekipleri 11 ilçe genelinde meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı sahada hazır bulundu. Sürekli olarak Alo 185 Çağrı Merkezine ve sosyal medya üzerinden gelen istek ve şikâyetlere cevap verildi. TESKİ personeli, vidanjör, kuka ve diğer tüm hizmet araçları ile birlikte gece boyunca ve yağışın devam ettiği gün boyunca sahadaydı.” diye belirtildi.

 

BAZI YERLERDE SORUNLAR YAŞANDI

 

TESKİ tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Süleymanpaşa ilçe merkezinde eski kanalizasyon hatları ve kanalizasyon sahil kolektör hattının henüz tamamlanmamış olmasından dolayı bazı rögarlarda taşma yaşanmıştır. Taşmalardan kaynaklı bazı vatandaşlarımızın bodrum katlarına su girmiştir. Yaşanan bu taşma olaylarına anında müdahale edilmiştir. Yağmur suyu hatları ve mazgallar yer üstünden akan suları toplayarak baskına sebebiyet vermeyecek şekilde deşarj etmiştir.” diye belirtildi.

 

YAĞIŞ KONTROLLÜ ŞEKİLDE ATLATILDI

 

Açıklamada son olarak, “TESKİ ekiplerinin, gece gündüz, tam teşekküllü olarak sahada olması sebebiyle yoğun yağış durumu kontrollü bir şekilde atlatılmış olup, yeni kanalizasyon sahil kolektör hattının devreye girmesiyle meydana gelen bazı küçük aksaklıkların da ortadan kalkması beklenmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

Marmara Haber