Mesleğe dönüş yolu kapandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Salı günü gerçekleştiği toplantısında FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında görevden ihraç edilen hakim ve savcıların göreve iade konularını görüştÃ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 30.11.2016 14:15:00 0
Mesleğe dönüş yolu kapandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında belirli tarihlerde yapılan operasyonla kapsamında içlerinde Çerkezköy, Çorlu ve Saray’dan da isimlerin bulunduğu ve Türkiye genelinde FETÖ/PYD ile ilişkisi olduğu tespit edilen birçok hakim ve savcı görevden ihraç edilmişti.  

“KARAR KESİN OLMAK ÜZERE VERİLDİ”

HSYK, geçtiğimiz 24 Kasım ile 29 Kasım’ı kapsayan tarihler arasında düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarda,  FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında görevden ihraç edilen hakim ve savcılardan göreve iadesini talep edenlerin taleplerini görüştü. HSYK söz konusu hakim ve savcıların göreve iade taleplerini red etti. Konuyla ilgili HSYK’dan yapılan açıklamada, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 24/08/2016 tarih, 2016/426  Karar numaralı kararı ile 31/08/2916 Karar numaralı kararları yerinde olduğundan değiştirilmesine yer olmadığına, ilgililerin yeniden inceleme taleplerinin ayrı ayrı reddine 29/11/2016 tarihinde oybirliği ve kesin olmak üzere karar verildi.” denildi.

HSYK’nın yayınladığı ve göreve iadelerini kesin olarak red ettiği şüpheli hakim ve savcıların isimlerini de yayınladı

.