Beklemek zorunda değilsiniz!

Vergi yapılandırması için verilen süre 25 Kasım tarihinde sona ererken, borcunu yapılandırmak için son günü bekleyen vatandaşlar Çerkezköy Vergi Dairesi'nde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Vergi Dairesi

GÜNDEM 29.11.2016 20:42:00 0
Beklemek zorunda değilsiniz!

Borçlarını anlaşmalı banka ya da internetten ödemek istemeyen ya da bu kolaylıktan haberi olmayan vatandaşlar Çerkezköy Vergi Dairesi’nde uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

OLUŞAN KUYRUKLARA İSYAN ETMİŞLERDİ

 

Ülke genelinde borçlarını zamanında yapılandırmayan vatandaşlar için süre 25 Kasım’a kadar uzatılmış, fakat vatandaşlar yapılandırma için son günü beklemişti. İşlemlerini son güne bırakan vatandaşlar Çerkezköy Vergi Dairesi'ne akın edince uzun kuyruklar oluşmuştu. Kuyrukta uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma isyan ederken, yoğunluk nedeniyle Vergi Dairesi akşam saat 21.00'a kadar işlemleri kabul etmişti.

 

BANKA VE İNTERNET ÜZERİNDEN DE ÖDEME YAPILABİLİYOR

 

Yapılandırmanın sona ermesiyle birlikte şimdi de yapılandırma taksit ödemeleri için uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri için bugün son gün. Dün yine uzun kuyruklara sahne olan Vergi Dairesi’nde vatandaşlar, bugün de kuyruk çilesi çekeceğe benziyor. Yetkililer kuyrukların ana nedeninin herkesin son günü beklemesi olduğunu belirterek, “Bunun dışında vatandaşlarımız anlaşmalı bankalardan ve internet üzerinden de ödeme yapabileceklerini bilmiyorlar. Sadece vergi dairesi veznesinden ödeme yapılabileceğini düşünen vatandaşlar uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor” dedi.

 

HER TÜRLÜ VERGİ ÖDEMENİZİ İNTERNETTEN YAPABİLİRSİNİZ

 

Vergi Dairesi çalışanları ödemelerin vezne ile sınırlı kalmadığını, çoğu anlaşmalı bankalar ve internet üzerinden de ödemelerin kolaylıkla yapılabildiğini belirterek, “Diğer yandan ödemelerin anlaşmalı banka ve internet üzerinden yapılabildiğini söylememize rağmen, işini son güne bırakan vatandaşlar riske girmemek için Vergi Dairesinde sıra beklemeye devam ediyor. Halbuki özellikle internet üzerinden her türlü vergi ödemenizi yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ