Başakşehir Koleji'nden büyük başarı

2016-2017 eğitim öğretim yılı TEOG sınavında kesin olmayan verilere göre Başakşehir Koleji bölgede birinciliği yakalayarak zirvede yer alan okul oldu. TEOG sınavına giren ilk 10 öğrencinin başarı ortal

EĞİTİM 29.11.2016 20:38:00 0
Başakşehir Koleji

BAŞARI EKİP İŞİDİR

 

Kasım ayında gerçekleştirilen TEOG sınavı neticesinde resmi olmayan verilere göre bölgede zirveyi kimseye kaptırmayan Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun yaptığı açıklamada, "Bu yıl ki sınav 24 Kasım Öğretmenler gününe denk gelmesi hasebiyle öğrencilerimiz, öğretmenlerine en güzel hediyeyi vermişlerdir. Bu başarıda emeği olan başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Başarı, süreklilik, ekip ve inanç işidir. Tüm ekip arkadaşlarımız başarıya inanmış ve kenetlenmişlerdir. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

 

SAYISAL DERSLERDE ÜSTÜN BAŞARI

 

İstatistiki verilere göre Başakşehir Koleji'nden 50 öğrencinin girdiği TEOG sınavında öğrencilere yöneltilen 120 sorudan ilk 10 öğrencinin başarı ortalaması 117,5 net olurken, ilk 20 öğrencinin başarı ortalaması 114,95 oldu. Diğer yandan okulun genel ortalaması ise 97, 82 olurken; Mustafa Dursun öğrencilerin yüzde 64'ünün en az bir dersten tüm soruları doğru yanıtladığını ve Başakşehir Koleji'nin geçen yıl TEOG'da aldığı başarı seviyesinin de üzerine çıktığını kaydetti. Fen Bilgisi branşında okul öğrencilerinin yüzde 52'ünün tüm soruları doğru yanıtladığını kaydeden Dursun, bu başarının tesadüfi olmadığını ve disiplinli bir çalışmanın neticesi olduğunu kaydederek, sayısal derslerde dikkat çekici bir başarı yakalandığını belirtti.

 

ÇAPRAZ EĞİTİM SİSTEMİNİN UYGULANDIĞI TEK OKUL

 

Bu başarılı sonuçların Türkiye'de ilk kez sadece Başakşehir Koleji'nde uygulanan ''Çapraz eğitim'' sisteminin bir neticesi olduğunu kaydeden Dursun, her derse iki branş öğretmeninin girdiğini ve bir öğretmenin ders anlattıktan sonra diğerinin soru çözümünde yardımcı olduğunu ifade etti. Böylelikle öğrencilerin anında tekrar yapabildiğini ve konuya ilişkin soru tekniklerini derste kavradığını kaydeden Dursun, sağlanan başarının çapraz eğitim sisteminin bir neticesi olduğu kanaatinde. Ayrıca 7-8 Ocak 2017 tarihlerinde Başakşehir Koleji'nde yapılacak bursluluk sınavına tüm ilk ve orta okul öğrencilerinin katılabileceği ifade edildi.   

 

Haber / Celal KARAKURT