Kadınlara şiddeti 'Kelebekler' anlattı

Edirne Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Edirne'deki Kadın Örgütleri tarafından oluşturulan Edirne Kadın Dayanışması, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve DayanıÅ

GÜNDEM 29.11.2016 20:14:00 0
Kadınlara şiddeti

“KADINLAR YALNIZ DEĞİLDİR”

 

Film gösteriminde konuşma yapan Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Edirne Belediyesi olarak kadın sivil toplum örgütlerini tek çatı altında toplamak için çıktıkları yolda çok önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade etti ve “Edirneli kadınlar olarak tek çatı altında, tek yürek olarak güçlü olabildiğimizi kamuoyuna gösterdiğimizi düşünüyoruz. Ülkemizde kadın olmak zor ama kadınlar olarak bir araya gelerek zorlukları aşabileceğimizi ve sesimizi herkese duyurabileceğimizi gördük. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliklerimizle, şiddet mağduru kadınlarımızı yalnız olmadıklarını söylemek istedik. Yine kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için çözüm önerilerimizi sıraladık. Farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yaptık. Etkinliklerimizi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nün doğuşuna sebep olan Mirabel Kız Kardeşlerin hayat hikayesini anlatan ‘Kelebekler Zamanı’ film gösterimiyle de noktalamak istedik” dedi.

 

 

“KADINLAR HER YERDE”

 

Takındı, sözlerini “Kadın Dayanışması olarak sadece bir gün değil 365 gün kadınların yanındayız. Kadınlar her yerde ve bundan sonra Edirne Kadın Dayanışması’da her yerde, her alanda olacak” diyerek bitirdi.

 

KADIN DAYANIŞMASI’NA KADINLARDAN TAM NOT

 

Margi Cinemarine’de ücretsiz gösterilen filme Edirneli kadınlar eşleriyle birlikte gelme imkanı buldu. ‘Kelebekler Zamanı’ filminin bitminde düşüncelerini dile getiren kadınlar Edirne Kadın Dayanışması’nın tüm etkinliklerinin bilgilendirici ve kadına yönelik şiddete son vermek adına önemli bir farkındalık yarattığını belirttiler.