SODEM Üyeleri Edirne'de toplandı

Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, "Akademi Sodem Deneyim Paylaşımı ve Yeni Perspektifler Toplantısı" Edirne'de gerçekleşti.

GÜNDEM 29.11.2016 20:12:00 0
SODEM Üyeleri Edirne

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Akademi SODEM Deneyim Paylaşımı ve Yeni Perspektifler Toplantısı’nın ilk gününde ‘Beklentiler ve Hedefler’ konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Programın ikinci gününde SODEM üyesi belediyelerin başkanları, “Küresel Eğilimler ve Yerel Yönetimlere Yansımaları”; “Etkileşim: 3K-Kent, Kır ve Kıyı”; “İletişim Mentorlarıyla Sohbet”; “Veriye Dayalı İdarede Yeni Yönetimler” konu başlıkları altında bir araya geldiler. Toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, SODEM Başkanı-Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve konuşmacı olarak Prof. Dr.Korel Göymen, Faruk Göksu, Şükrü Küçükşahin, Onur Eryüce, Bekir Ağırdır ile SODEM üyesi belediye başkanları katıldı.

 

SODEM BİR YAŞAM TARZIDIR

 

Toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak gerçekleştirmiş oldukları projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Gürkan, Dünya’da, Floransa’dan sonra metrekare başına düşen en fazla tarihi esere sahip ikinci kentin Edirne olduğunu ve tarihi zenginliklerin yanında, Edirne’nin doğal zenginliklerinin de çok fazla olduğunu belirtti. SODEM Başkanı-Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SODEM’in çalışmalarının temel amacının sosyal demokrasi perspektifi doğrultusunda ortak adımlar atmayı mümkün kılmak olduğunu, sosyal demokrasinin insanlık tarihinin biriktirdiği en rafine insanlık değerlerini içinde barındıran bir yaşam tarzı olduğunu söyledi. Soyer, Sodem’in bir yandan dayanışmayı güçlendirmeyi diğer yandan da üye başkanlarını en yetkin hocalarla ve ustalarla buluşturarak bilgi anlamında güçlendirmeyi hedeflediğinin kaydetti. Soyer ayrıca, Akademi Sodem Deneyim Paylaşımı ve Yeni Perspektifler Toplantısı’nı Edirne’de gerçekleştirmiş olmalarından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

 

Marmara Haber