Madam Coco'da korkutan yangın

Çerkezköy'de Gazi Osman Paşa Mahallesi Makasçı Sokak üzerinde faaliyet gösteren Madame Coco adlı iş yerinde meydana gelen yangın korku dolu anlar yaşattı. Mağaza çalışanlarının müdahalesiyle

GÜNDEM 29.11.2016 18:52:00 0
Madam Coco

YANGINA BİR AYDIR ÇALAN ALARM SİSTEMİ NEDEN OLMUŞ

 

İddiaya göre yangın ilk olarak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan eski Fem Dershanesinin ikinci katında çıktı. Yaklaşık bir aydır dershanenin alarm sisteminin çalışır halde olduğunu belirten çevre esnaf ve vatandaşlar durumu yetkili mercilere bildirmelerine rağmen gerekli işlemlerin yapılmadığını ve alarmın susmaksızın çaldığını kaydetti. Uzun süredir çalan alarm sisteminin artık gücünü kaybederek kısa devre yaptığını öne süren yetkililer, daha sonra elektrik panosunda yangın çıktığını kaydetti.

 

İLK MÜDAHA MAĞAZA ÇALIŞANLARINDAN GELDİ

 

Yangının büyümesiyle birlikte panodan kopan yanan kabloların Madame Coco mağazasının elektrik panosunu tutuşturduğu tahmin ediliyor. Elektrik panosunun tutuştuğunu gören mağaza çalışanları ellerine geçirdikleri yangın tüpleriyle yangına müdahalede gecikmediler. Yangının söndürülmesinin ardından pano yeniden alev alırken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri gerekli çalışmalarıyla yangını kontrol altına almayı başardı. Giriş kattaki yangın kısa süre içinde söndürüldükten sonra itfaiye ekipleri vakit kaybetmeden ikinci kattaki yangına müdahale etti. Buradaki yangın da kısa süre içinde kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışması yapıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber / Celal KARAKURT