Ünlü Balet minik hayranlarıyla buluştu

Ünlü Balet ve oyuncu Tan Sağtürk dün saat 14.00'da Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Özel Gülerçin Koleji öğrencileri ile buluştu.

GÜNDEM 29.11.2016 17:17:00 0
Ünlü Balet minik hayranlarıyla buluştu

ÖĞRENCİLERİN KİTAPLARINI TEK TEK İMZALADI

 

Özel Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi ve imza gününde minik hayranları ile bir araya gelen Tan Sağtürk’ün program süresince öğrencilerle kurduğu samimi iletişim dikkatlerden kaçmadı. Ünlü Balet, keyifli sohbetin ardından öğrencilere kendini tanıttı. Bale ve dizi oyunculuğunun yanı sıra yazarlıkta yapan Tan Sağtürk, daha sonra Gülerçin Koleji öğrencilerin kitaplarını imzalamayı ihmal etmedi. Öğrencilerin kitaplarını tek tek imzalayan Tan Sağtürk, minik hayranları ile bir araya gelmesini sağlayan Özel Gülerçin Koleji yönetimine teşekkürlerini sundu.

 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR ANI OLDU

 

Özel Gülerçin Koleji öğrencileri söyleşi ve imza günü programı kapsamında ünlü balet ve dizi oyuncusu Tan Sağtürk ile tanışma fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Özel Gülerçin Koleji Lise Müdürü Ömer Kürklü de kendilerini kırmayarak söyleşi ve imza gününe katılan ünlü sanatçıya teşekkür ederek çiçek takdim etti. Amaçlarının öğrencilere güzel sanatlarda dramatik sanatlar içerisinde yer alan bale sanatını tanıtmak olduğunu kaydeden Kürklü, “Ülkemizin en önde gelen baletlerinden olan Tan Sağtürk aracılığıyla balet, balerinlik gibi kavramları çocuklarımıza öğretmek istedik. Aynı zamanda öğrencilerimizle ünlü sanatçı Tan Sağtürk’ü tanıştırarak ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi olmalarını arzu ettik” dedi.

 

TAN SAĞTÜRK KİMDİR?

 

Tan Sağtürk, balet ve dizi oyucusudur. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezunu olan sanatçı Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Başdansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başdansçılığı yaptı. Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kıbrıs Bale ve Dans okullarının kurucusu olan ünlü sanatçı “Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi”ni açarak baleyi geniş kitlelere sevdirdi. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne RegretteRien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır. Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesinde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendirdi. Alemin Kıralı, Şöhret Okulu, Bez Bebek, Selena, Dolunay, İkinci Bahar, Doktorlar, Avrupa Yakası gibi dizilerde oynadı. Aynı zamanda bir yazar olan Tan Sağtürk, her kitabında farklı konuları ile perdeyi açıyor; rengârenk çizimleri, sesli öyküleri ve müzik eşliğinde hikâyeleri öğrencilerin beğenisine sunuyor. Sanatçının yazdığı bazı kitaplar da şunlardır: Ada Bale Gösterisinde, Sahne Tozu, Bale Stüdyosu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ