1 ayda 4 su baskını

Çerkezköy'de İstasyon Mahallesi Pınarlı Sokak'ta bodrum katta bulunan evi sular altında kalan 73 yaşındaki Ahmet Öztürk, gözyaşlarına hakim olamayarak çaresizlik içinde kendisine yardım edilm

GÜNDEM 28.11.2016 19:17:00 0
1 ayda 4 su baskını

Çerkezköy’de son bir ayda 4 kez evi sular altında kalan 73 yaşındaki vatandaş, “Nedir benim bu çektiğim, bıktım artık!” diyerek yaşadığı duruma isyan etti.

 

NEDİR BENİM BU ÇEKTİĞİM

 

Olay Çerkezköy’e bağlı İstasyon Mahallesi Pınarlı Sokak’ta bir binada meydana geldi. İki çocuk ve torun sahibi olan 73 yaşındaki Ahmet Özgür isimli vatandaşın yalnız yaşadığı bodrum kattaki evi, meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Tüm eşyaları sular altında kalan Ahmet Öztürk, “Bu son bir ay içinde 4’üncü kez oluyor. Evimi 4’üncü kez su bastı. Nedir benim bu çektiğim. Bıktım artık!” ifadelerini kullandı.

 

MEVCUT HAT YETERSİZ KALMAYA BAŞLADI

 

Evini yaklaşık 20 yıl önce inşa ettiğini belirten 73 yaşındaki Öztürk, “Buradan geçen yağmursuyu hattı hala 20’lik büzlerden oluşuyor. Son yıllarda burada çok sayıda yapılaşma olduğu için mevcut hat artık yeterli olmuyor. Bu nedenle semtimizde yağmursuyu hatları sık sık tıkanmaya başladı. Benim evim 1 ayda 4’üncü kez sular altında kaldı. TESKİ yetkilileri buraya gelip çalışma yaptılar fakat kazdıkları yeri kapamadan bırakıp gittiler” diye konuştu.

 

İTFAİYE EVİN İÇİNDEKİ SUYU BOŞALTTI

 

Ahmet Öztürk, evinin bir kez daha sular altında kalmasının ardından itfaiye ve TESKİ ekiplerine haber verdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, evin içindeki suyu boşaltmak için çalışmalara başladı. Çalışmalar sırasında evin içinde incelemelerde bulunan itfaiye ekiplerinin gözüne duvarda asılı Türk Bayrağı ve Atatürk resmi ile koltuk üzerindeki eşinin fotoğrafı takıldı. TESKİ ekipleri ise kendilerine haber verildikten yaklaşık yarım saat sonra olay yerine geldi. Bu sırada Kızılpınar’da Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay da, kendisine haber verilmesinden 5 dakika sonra Öztürk’ün evinde soluğu aldı. 

 

AKAY TALİMAT VERDİ

 

Su baskını yaşanan evde incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 73 yaşındaki Ahmet Öztürk’e endişe etmemesi gerektiğini belirterek, “Arkadaşlarımız burada gerekli çalışmaları yapacak. Su baskınlarının neden dolayı meydana geldiği tespit edilerek sıkıntı giderilecek” dedi. Akay daha sonra evde gerekli tadilatların yapılması ve bu süre zarfında Ahmet Öztürk’e kalacak yer ayarlanması için talimat verdi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

Foto / Mehmet AYAN