Ergoterapist Akdoğan hasta kabulüne başladı

Ergoterapist Sinan Akdoğan, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne bağlı Edirne Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde hizmet vermeye başladı. Yeni bir meslek dalı olan Ergoterapi, Türkiye'de ilk olarak 20

GÜNDEM 28.11.2016 19:09:00 0
Ergoterapist Akdoğan hasta kabulüne başladı

BU BÖLÜMÜN İLK MEZUNLARINDAN

 

Hacettepe Üniversitesi’nin Ergoterapi dalındaki ilk mezunlarından biri olan Sinan Akdoğan, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne bağlı Edirne Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hizmet vermeye başladı. Ergoterapi hakkında açıklamalarda bulunan Akdoğan, “Ergoterapi anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapinin birincil amacı; bireyin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak, yaş, cinsiyet, meslek, sosyoekonomik faktörlere göre iş-okul, sosyal yaşam ve evde üstlenilen rollerde bağımsızlığını arttırmaktır. Ergoterapistler bire bir kişilerle, gruplarla veya topluluklarla iş birliği içinde çalışmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla donatılan tıbbi, sosyal davranışsal, psikolojik, psikososyal ve ergoterapi bilimi alanında geniş eğitime sahiptir” dedi.

 

ÖNCE KİŞİNİN AKTİVİTE PROFİLİ ÇIKARILIR

 

Ergoterapist Sinan Akdoğan şöyle devam etti: “Ergoterapistler, topluma katılım için kişilerin becerilerini geliştirecek aktivitelerle eğitim yaklaşımları gerçekleştirirler veya katılımı daha iyi desteklemek için çevreyi düzenlerler. Aktiviteye başlamadan önce kişinin aktivite profilinin çıkarılması gereklidir. Bu profil amaca yönelik ergoterapi müdahalelerini planlama amacıyla kullanılır. Ayrıca Ergoterapi bilim, sanat ve çeşitli rekreasyonel aktivitenin buluştuğu bir rehabilitasyon yaklaşımıdır.”

 

Marmara Haber