Kendimiz üretip kendimiz dağıtacağız

Malkara'da "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları" konulu seminere katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bundan böyle kendi arı kovanlarımızı üretecek ve

GÜNDEM 28.11.2016 18:58:00 0
Kendimiz üretip kendimiz dağıtacağız

ÇALIŞMALARIMIZI DAHA AKTİF HALE GETİRMELİYİZ

 

Tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiğini belirten Başkan Kadir Albayrak, “Malkara tarım merkezidir. Tarım ve hayvancılık, bölgemizde oldukça yaygın ve ülke ekonomisine de önemli katkıları olan bir sektördür. Buna dayanarak bölgemizde bal üretiminin daha fazla yoğunlaşması ve yaygınlaştırılması açısından arıcılıkla ilgili çalışmalarımızı daha aktif ve kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Bundan böyle kendi arı kovanlarımızı üretecek ve dağıtımını yapacağız. Bölgede tarım ve hayvancılık sektörünün büyümesi, arıcılığın gelişimine katkı sağlanması, kitle ve kalitenin arttırılması anlamında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çiftçimize desteğe hazırım. Programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, katılan tüm arıcılarımıza eğitimin yararlı olmasını diliyorum" dedi.

 

250 TOPLANTI YAPILACAK

 

Eğitim çalışmasına gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Albayrak, “Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülen projeleri konu alan eğitim programı çerçevesinde, ilimiz genelinde toplam 250 toplantı yapılacak” dedi. Eğitim toplantısında, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, "Arıcılıkta Başarılı Olmanın Yolları" konulu sunum yaparak modern arıcılık teknikleri, arıcılığın geliştirilmesi ve benzer birçok konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Eğitim çalışmasına Başkan Albayrak'ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan da katıldı.

 

Marmara Haber