Kış lastiklerinizi hazırlayın!

Yaklaşan kış ayları öncesinde Çerkezköylü oto lastikçileri, sürücülere araçlarının lastiklerini değiştirmeleri uyarısında bulundu. Lastikçiler, yazlık lastiklerin kışlıklarla deği

GÜNDEM 27.11.2016 21:19:00 0
Kış lastiklerinizi hazırlayın!

EMNİYETLİ SÜRÜŞ İÇİN ÖNEMLİ

 

Çerkezköy Zümbül Oto Lastik ve Servisi Bölge Bayii Ali Zümbül, sürücülere lastik değişme zamanının geldiği konusunda uyarıda bulun du. Zümbül, “Kış lastiklerinin yoğun yağış dolayısıyla kayganlaşan ya da karlı havalarda buzlanan yollarda daha emniyetli sürüş yapılması açısından çok önemlidir. Can ve mal güvenliği için önem arz eden kış lastiklerinin değişimi 1 Aralık tarihi itibariyle başlayıp 31 Aralık akşamına kadar devam edecek. Kış mevsimine girdik. Araçlarında kış lastiği olmayan sürücüler araçlarına takacakları kış lastiklerinin markası ne olursa olsun M+5 olmasına çok dikkat etmelidir. Bu nedenle araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiği takacaklar mutlaka lastiklerin kış lastiği olmasına çok dikkat etsin. Araçların markası önemli değil önemli olan aracın özelliği ne ise ona göre kış lastiği takılmasıdır” dedi.

 

KIŞIN YAZ LASTİĞİ İLE ARAÇ KULLANMAK ÇOK TEHLİKELİ

 

Zümbül Oto Lastik işletmesi lastik takım ustası Eyüp Şekerçi de şunları kaydetti: “Kış lastiklerinin özelliği dış yüzeyleri yani yol tutan kısmının tırnaklı oluşu ve bu nedenle yol tutuşunun daha iyi olmasıdır. Buzlu yollarda ya da karlı havalarda yollarda güvenli yol tutuşu sağlanamamaktadır. Bu açıdan kış lastiği çok önemlidir. Hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğü zaman araçlara kış lastiği takılması lazım. 1 Aralık’tan itibaren kış lastikleri takılmaya başlanıyor. Ancak bu tarihten 15 gün öncesinde de takılabilir. Kış aylarında yollarda meydana gelen kayganlaşma nedeniyle kış lastikleri daha emniyetli olacaktır. Kışın yaz lastiği ile araç kullanmak çok tehlikelidir.”

 

Haber / Ahmet KARDEŞ