Ünlü Yazar okurlarıyla buluştu

Çocukluğunu ve gençliğini Edirne'de geçiren yazar Sabriye Cemboluk, ilk romanı olan 'Son Talika' isimli kitabını okuyucuları için imzaladı. İmza törenine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep G

GÜNDEM 27.11.2016 21:07:00 0
Ünlü Yazar okurlarıyla buluştu

GÜRKAN DA KATILDI

 

Sabriye Cemboluk, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı sonrasında Meriç Nehri’nin sınır olmasıyla birbirinden ayrılan iki kız kardeşin hikâyesini anlattığı ‘Son Talika’ adlı kitabını okurları için Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda imzaladı. Edirne’yi çok sevdiğini ve Edirne’yi çok özlediğini ifade eden Cemboluk, kitabını imzalatmaya gelen okurlarıyla uzun süre sohbet etti. Cemboluk’un imza törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eski dönem Edirne Belediye Başkanı Güngör Mazlum da katıldı.

 

TÜRKİYE VE EDİRNE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER

 

Başkan Gürkan, Sabriye Cemboluk’un, Son Talika adlı kitabının, Osmanlı'nın parçalandığı sancılı dönemden başlayarak 1960'lı yıllara dek uzanan bir süreçte tarihin hafızasında çoktan kaybolmuş olaylara ve o dönemin Edirne’sine tanıklık ettiğini söyledi. Kendisini Edirne’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, Cemboluk’un Türkiye ve Edirne için çok önemli bir değer olduğunu ifade etti. Edirne Kitabı’nı Edirne’de imzalamanın çok keyifli olduğunu anlatan Cemboluk, “İşini gücünü bırakıp benimle burada buluşan okurlarıma sonsuz teşekkürler” dedi.

 

Marmara Haber